Lindberg jagar toppresultat med het putter

Puttarna har gett Lindberg bra flyt. Arkivbild.
Puttarna har gett Lindberg bra flyt. Arkivbild.
GolfTT

Pernilla Lindberg kan vara på väg mot årets bästa golfresultat. Och det är puttningen som funkar bäst i Georgia.

— Den längsta jag satte var nog 15-18 meter, säger hon.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Lindberg ligger på delad femteplats halvvägs in i USA-tourtävlingen i Greensboro i Georgia, tre slag efter ledande amerikanskan Ally McDonald, efter ronder på 68 och 69 slag. En niondeplats är svenskans hittills bästa resultat i år.

Hon är stärkt av 18:e-platsen i majorn PGA-mästerskapen för ett par veckor sedan då hon fick det långa spelet att klicka. Nu är det puttern som är het. Under andra ronden gjorde hon fyra birdies.

— Nu är puttern uppvärmd, jag har satt så många bra puttar här. Kan jag bara finjustera det långa spelet lite kan jag hålla i det här, säger hon efter rundan.

Den längsta putten som jag satte i dag var på det 16:e hålet, över hela greenen. Den var nog 15-18 meter.

Reynolds Lake Oconee-banan är ny för damspelarna som annars brukar vara i Asien så här års. Men där är tävlingarna inställda på grund av coronapandemin.

— Vi är bara glada att få spela, att man lyckats få till en tävling här i stället, sade Lindberg.

LPGA-spelarna går sina golfrundor utan publik. Men den här veckan följs de av några båtar på sjön Lake Oconee.

En av dem tutade när jag satte en putt, men det är nog det enda jag märkt av dem. Klart att jag saknar publiken, men jag har alltid varit bra på att vara i min bubbla oavsett om det är publik eller inte, vilket verkligen har fått en ny innebörd i år, menar Lindberg.

Linnea Johansson är den andra svenskan som får spela vidare i helgen. Efter två rundor på 73 slag vardera ligger hon på delad 63:e plats, totalt två över par.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons