A-
A+

Lindström historisk i Skellefteås kross

Skellefteås Joakim Lindström och resten av laget jublar framför fansen efter segern, 6–2, mot Linköping.
Skellefteås Joakim Lindström och resten av laget jublar framför fansen efter segern, 6–2, mot Linköping.
IshockeyTT

Joakim Lindström tvekade länge för en fortsättning i Skellefteå och SHL.

Men anfallsstjärnan bestämde sig för att köra en säsong till – med sikte på sitt tredje SM-guld.

Efter sitt mål fram till förkrossande 6–2 borta mot Linköping är han historisk som klubbens främste poänggörare genom tiderna.

Annons

Annons

Under sina tio säsonger i Skellefteå har Joakim Lindström varit med och fört sin moderklubb till två SM-guld och tre SM-silver.

Men efter att ha åkt ut i kvartsfinalen mot Färjestad i våras lutade mycket åt att den tiden var ett avslutat kapitel.

Under sommaren ångrade sig forwarden – som i december fyller 39 år – och bestämde sig för att köra åtminstone en säsong till.

Det är inget han ångrar i dag.

Nej, det är jäkligt kul och jag känner att jag har mer att ge. Vi hade ett väldigt bra lag även förra säsongen, så det var tungt att åka ut redan i kvartsfinalen. Truppen är minst lika vass nu och jag brinner för att vara med och vinna guld med grabbarna igen, säger Joakim.

Klubbikonen är historisk

Anfallsstjärnan – som belönats med Guldhjälmen inte mindre än tre gånger och Guldpucken en gång – svarade för en assist i premiären hemma mot Malmö och ett mål under tisdagens bortamöte mot Linköping.

Det är inte särskilt svårt att gissa vilket som var skönast.

Mot Malmö blev det oväntat stryk med 2–5, medan Skellefteå körde över LHC med 6–2.

Joakim svarade för det sista målet – som också innebar ett historiskt rekord. Han är nämligen därmed Skellefteås främste poänggörare genom tiderna, med 466 poäng.

Det var otroligt skönt att vi vann och fick en snabb revansch efter vår dåliga insats i premiären. Men för att vara ärlig har jag inte direkt legat sömnlös och undrat när jag ska slå rekordet. Jag har blivit påmind om det ett antal gånger och visste väl att det skulle komma någon gång under säsongen.

Annons

Annons

Snabbt svar

Men glad och stolt är han förstås ändå.

Ja, det visar om inte annat att jag har hållit på länge. Alltid roligt att vara med och bidra för att hjälpa laget till framgångar. Sedan är jag jätteglad över all uppskattning jag får av fansen. Och killarna i laget skojade också om rekordet.

Jonathan Pudas gav Skellefteå ledningen redan efter drygt tre minuter – och gästerna bara fortsatte att ösa på. 2–0 i andra perioden av Oscar Möller kunde ha varit betydligt större – om inte Marcus Högberg eller stolparna räddat Linköping.

Fundersam tränare i LHC

Östgötarna fick ändå en kvittering 47 sekunder före den andra pausen genom Linus Hultström. Hur Skellefteå tacklade det? Jo, genom att producera två mål på 18 sekunder (Jonathan Johnson och Linus Lindström) och avgöra mötet definitivt.

Det var en riktig käftsmäll som vi aldrig återhämtade oss från. Vi klarade inte att matcha Skellefteås höga fart och jag är bekymrad över att vi kan uppträda så här blött. En hel del spelare behöver komma i gång och leverera, säger LHC-tränaren Klas Östman efter andra raka förlusten.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.