Linköping ny tabelltrea – slog jumbon Växjö

Lina Hurtig gjorde matchens enda mål när Linköping vann mot Växjö. Arkivbild.
Lina Hurtig gjorde matchens enda mål när Linköping vann mot Växjö. Arkivbild.
FotbollTT

Växjöspelare på bröllopsfestligheter uppges ha gjort de båda lagen oense om dag och tid för matchen i damallsvenskan.

Det blev till slut en söndagskvällsmatiné som gästande Linköping vann med 1–0.

Annons

Annons

Den sena söndagsmatchen ägde sin speciella förklaring, enligt tidningen Corren. Då Växjöspelare skulle ägna lördagen åt att gå på bröllop ville hemmalaget att matchen skulle ägt rum redan i fredags – något Linköping inte accepterade.

Med tanke på det intensiva spelschemat som varit så tackade vi nej till det. Vi får väl se i vilket skick deras spelare är i, det känns lite oproffsigt, sade Linköpings tränare Olof Unogård till Corren inför matchen.

Eftersom klubbarna inte var överens fastställde förbundet söndag 19.00 som tiden för avspark. När matchen väl var i gång visade hemmalaget Växjö att man var redo för kamp om poängen.

Hurtig nätade

Spelarna såg pigga ut och oroade vid flera tillfällen sina gästers försvar. Men mitt i en god Växjöperiod kopplade i stället Linköping greppet om tillställningen. Målskytten Lina Hurtig höll sig framme på en fast situation och nickade in östgötarnas ledningsmål efter en halvtimmes spel.

Säsongens första halva har pekat mot ännu en säsong i ”mittens rike” för Linköping, SM-guldmedaljörer 2016 samt 2017. När höstomgången av årets damallsvenska sparkades i gång skulle tre poäng mot jumbon vara till fördel om Linköping önskade hålla drömmen om en klättring mot tabelltoppen vid liv.

Annons

Annons

Ny tabelltrea

Växjö bjöd upp till kamp matchen igenom, men Linköpings prestation var stark nog för att ge laget en hemresa med samtliga tre poäng med på bussen.

Segern gjorde att östgötalaget avancerade till tredje plats i tabellen, sju poäng bakom toppduon Rosengård samt Kopparberg/Göteborg.

Växjö är just nu aningen akterseglade på tabellens sista position. Laget har nu tio matcher på sig att spela in poäng nog för förnyat allsvenskt kontrakt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons