Linköping sparkar Robertsson

Linköpings tränare Bert Robertsson sparkas. Arkivbild.
Linköpings tränare Bert Robertsson sparkas. Arkivbild.
IshockeyTT

Nästjumbon Linköping sparkar tränaren Bert Robertsson. SHL-laget ska i stället ledas av Daniel Eriksson och Johan Åkerman, båda med ett långt förflutet i LHC.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Bert har hjälpt oss på ett bra sätt med den förändringsresa vi initierade för två år sedan, men de sportsliga resultaten har uteblivit. Vi väljer därför att göra denna förändring", säger general managern Niklas Persson till klubbens webbplats.

Martin Dendis och Jonas Fransson fortsätter med sina uppgifter som assisterande tränare respektive målvaktstränare. Niclas Hävelid kompletterar ledarstaben och kliver in som assisterande tränare.

"Vi tror mycket på den trupp vi har. Genom sina tidigare roller som assisterande tränare känner Daniel och Johan truppen mycket väl och vi har fullt förtroende för dem och vet att de kommer ta laget vidare på ett bra sätt", säger Persson.

På måndagen förlorade Linköping femte matchen i rad, 1–3 mot Malmö. Efter matchen sade Persson att man inte hade råd att köpa in några nya spelare för att klara av att ta sig bort från nedflyttningsplatsen.

Då går vi i konkurs, sade han.
Vi har ett tillräckligt bra lag att klara oss ur den här situationen utan några nya spelare. Målet är fortfarande att ta oss till slutspel, det är det vi kämpar varje dag för.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons