A-
A+

Linn Svahn tillbaka – jagar VM-biljett

Linn Svahn är tillbaka i världscupen. Arkivbild.
Linn Svahn är tillbaka i världscupen. Arkivbild.
SkidorTT

Linn Svahn gör comeback i landslaget till världscuptävlingarna i sprint i italienska Livigno i helgen.

Hon har två världscupdeltävlingar på sig att knipa en VM-biljett.

Jag hoppas att hon ska kunna vara lite av sitt gamla jag som hon var innan skadan, säger landslagschefen Anders Byström.

Annons

Annons

Svahn har inte tävlat i världscupen på nästan två år på grund av den axelskada som hon opererats för två gånger. Hennes senaste världscuptävling körde hon i schweiziska Engadin i mitten av mars 2021.

När 23-åringen nu väl är tillbaka i världscupsammanhang behöver hon visa resultat direkt. I alla fall om hon ska ta den sista sprintplatsen i truppen till skid-VM i Planica den 23 februari-5 mars.

Skidlandslaget har redan tagit ut tio åkare, sju damer och tre herrar, till VM och truppen ska kompletteras senast den 30 januari.

Två tävlingar på sig

Förutom kommande helg i Livigno har hon också nästa helgs tävlingar i franska Les Rousses på sig. Tävlingen i Frankrike var länge ett frågetecken på grund av snöbrist, men nu är det bekräftat att den blir av.

Den blir ju väldigt viktig om man ska till VM, vi har en plats kvar på damsidan på sprint. Så det blir den som får avgöra i kombination med en totalbedömning, säger Byström.

TT: Vad behöver hon göra den här helgen?

Jag hoppas hon får visa på världscupnivå att hon håller följe med våra andra svenskor och kan fajtas med dem. Nu är Jonna Sundling och Emma Ribom tillbaka och Emma har ju vunnit två världscuptävlingar innan hon blev sjuk. Samtidigt är det mycket begärt att Linn ska vara på topp direkt, vi får ge henne tid, säger Anders Byström.

Annons

Annons

Säsongsdebut i världscupen

Jonna Sundling gör sin första världscuptävling för säsongen, men är redan VM-uttagen som regerande världsmästare. Hon gjorde comeback i Skandinaviska cupen i Östersund före jul och vann både i sprint och distans.

Även Marcus Grate gör comeback i världscupen efter sjukdom den här veckan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.