A-
A+

Livstid fastställs efter mord vid tågstation

Göta hovrätt dömer mannen till livstids fängelse. Arkivbild.
Göta hovrätt dömer mannen till livstids fängelse. Arkivbild.
BrottTT

Göta hovrätt fastställer livstidsdomen mot den man som mördade sin exfru vid resecentrum i Linköping i våras. Han ska även utvisas från Sverige har rätten beslutat, vilket även det går i linje med tingsrättsdomen.

Annons

Annons

"Straffet på livstids fängelse motiveras främst med att mannen begick mordet med avsiktsuppsåt mot en närstående målsägande, samt att brottet präglades av planering och ett kraftigt övervåld", säger hovrättens ordförande, Martin Andersson, i ett pressmeddelande.

Mordet inträffade i en gångtunnel vid resecentrum i Linköping på förmiddagen den 15 april i år. Mannen hade tagit reda på när kvinnans tåg skulle komma till Linköping och hade rest dit beväpnad med kniv. Han väntade på henne nere i gångtunneln, och när hon kom dit attackerade han henne bakifrån och högg henne med ett 40-tal knivhugg.

Linköpings tingsrätt dömde mannen till livstids fängelse, en dom som mannen överklagade. Han har förnekat mord och förklarat sitt agerande med att han påverkades av inre röster. Enligt en rättspsykiatrisk undersökning lider han dock inte av någon allvarlig psykisk störning och tingsrätten kallade det en efterhandskonstruktion.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.