Lokal partikamrat lovordar Trumps Kenoshabesök

Erin Decker, ordförande i det lokala republikanska partiet i staden Kenosha i Wisconsin. Decker är även ledamot av styrelsen för länet Kenosha County samt driver en bilverkstad tillsammans med sin man.
Erin Decker, ordförande i det lokala republikanska partiet i staden Kenosha i Wisconsin. Decker är även ledamot av styrelsen för länet Kenosha County samt driver en bilverkstad tillsammans med sin man.
USATT

President Donald Trump är på besök i den upploppsdrabbade staden Kenosha i Wisconsin i USA.

Erin Decker – ordförande i stadens lokala republikanska parti – lovprisar Trump och tror att besöket har betydelse inför presidentvalet, säger hon till TT mindre än en halvtimme efter ett möte med honom.

Annons

Annons

USA:s president Donald Trump deltar i ett möte i Kenosha tillsammans med justitieminister William Barr på tisdagen.
USA:s president Donald Trump deltar i ett möte i Kenosha tillsammans med justitieminister William Barr på tisdagen.
Det är bara så fantastiskt att han kommer till Kenosha, och att han verkligen bryr sig om invånarna i Kenosha. Det betyder så mycket att han tar sig tid att komma hit efter allt det som vi har gått igenom. Det är verkligen ett moraliskt stöd, säger Decker till TT.

Hon driver en bilverkstad, är grafisk formgivare och sitter, förutom att vara ordförande i Kenoshas republikanska parti, även i länsstyrelsen. Hon deltog på tisdagen i ett ungefär 30 minuter långt möte som Trump och bland andra justitieminister William Barr och Chad Wolf, tillförordnad minister för inrikes säkerhet, hade med lokala och regionala företrädare om läget.

TT: Vad pratade ni om?

Det handlade om vad som har hänt här, om det stöd Trump skickat för att upprätthålla lag och ordning, om de förstärkningar som har kommit hit och vad som ska hända nu, svarar Decker.

Fokus på lag och ordning

Kenosha har den senaste veckan skakats av protester mot ordningsmaktens övervåld mot svarta. Det var för drygt en vecka sedan som den svarte mannen Jacob Blake skottskadades svårt av polis. Några dagar senare eskalerade situationen med inresta aktivister, upplopp, plundring och två ihjälskjutna demonstranter.

Men sedan regeringen i Washington skickat federala poliser och trupper från nationalgardet lugnade sig läget avsevärt.

Innan förstärkningarna kom var folk här mycket rädda. De tyckte att vi inte hade tillräckligt med poliser men det har förändrats nu, säger Erin Decker.

När flera städer i USA drabbats av upplopp och ilska över polisbrutalitet har Trump den senaste tiden valt att lägga mycket starkt fokus på frågor om lag och ordning. Under samma tid har han i opinionsmätningarna också knaprat in på Demokraternas kandidat Joe Biden inför presidentvalet i november.

Annons

Annons

Viktig vågmästarstat

Erin Decker håller fast vid att Trump kommit till Kenosha för att han i första hand genuint bryr sig om stadens invånare, och säger att även Republikanernas konvent nyligen kan ha fått hans opinionsstöd att öka.

TT: Tror du att även fokuset på lag och ordning spelat in för stödet?

Det tror jag, absolut, eftersom opinionsmätningarna visat att folk vill ha lag och ordning och är emot upploppen och våldet, svarar hon.

Att till synes ha handlingskraft och styrka för att upprätthålla ordningen i landet är alltså politiskt viktigt. Dessutom är Wisconsin en vågmästarstat (swing state) där det står och väger mellan demokratisk och republikansk majoritet – och resultatet här kan bli mycket viktigt i presidentvalet.

Ilskna demokrater

TT: Så det kanske kan finnas fler orsaker än omsorg om Kenoshas invånare till att Trump kommit?

Ja, det tror jag, men jag tror också att han hade kommit även om det inte hade varit en swing state, svarar Decker.

Hon är säker på att besöket kommer att öka partiets popularitet i det demokratiskt styrda Wisconsin och det demokratiskt styrda Kenosha.

Demokratiska väljare är väldigt upprörda över det som har hänt här. Många ser nu Trump som en verklig ledare och de tänker rösta på honom, säger Erin Decker.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons