A-
A+

Lokal SD-topp åtalas

Martin Inglot nekar till brott. Arkivbild.
Martin Inglot nekar till brott. Arkivbild.
BrottTT

Martin Inglot, Sverigedemokraternas gruppledare i Botkyrka söder om Stockholm, har åtalats för grovt folkbokföringsbrott, skriver Expressen.

Annons

Annons

Inglot är folkbokförd hemma hos sin mamma i Tumba. Men enligt åtalet bor han i en lägenhet i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm sedan flera år tillbaka.

Eftersom han är gruppledare i Botkyrka måste han enligt lag bo i kommunen. Åklagaren anser att syftet bakom upplägget är att tjäna pengar.

SD-politikern har i förhör nekat till brott. Enligt honom ska han ha skaffat bostaden i Djurgårdsstaden tillsammans med sin före detta partner och varit där på helger. I huvudsak har han dock bott hos sin mamma, säger han själv.

När TT når Inglot vill han inte svara på frågor.

Jag hänvisar till den kommentar jag har lämnat, säger han.

I den skriftliga kommentaren håller han fast vid att han är oskyldig:

"Jag hävdar att jag inte har gjort något fel. Det är därför positivt att det nu prövas på riktigt så att jag sedan kan gå vidare och lämna detta bakom mig en gång för alla".

Från partiets håll inväntar man utfallet i den rättsliga prövningen.

"Om uppgifterna som Inglot redogjort för inte stämmer så är det naturligtvis mycket allvarligt. Vi välkomnar därför en rättslig prövning av detta. Nu kommer vi följa detta noggrant och ta ställning till Martins framtid i partiet när vi har ett domslut", säger Fredrik Lindahl, distriktsordförande för SD i Stockholm, i en skriftlig kommentar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.