A-
A+

Lööf: SD en säkerhetsrisk

Centerpartiets ledare Annie Lööf. Arkivbild
Centerpartiets ledare Annie Lööf. Arkivbild
PolitikTT

Centerledaren Annie Lööf varnar i en intervju med Göteborgs-Posten för att Sverigedemokraterna blir en säkerhetsrisk om partiet får inflytande över en borgerlig regering.

Annons

Annons

Annons

Annons

Att ge ett öppet främlingsfientligt populistparti inflytande över Sveriges regering är en säkerhetsrisk. Det har funnits en SD-tjänsteman här i riksdagskansliet som har varit en uppenbar säkerhetsrisk, säger hon till GP.

Lööf menar att det finns en möjlighet att SD får ha företrädare i regeringskansliet vid ett eventuellt samarbete med en moderatledd regering.

Att ha medarbetare och företrädare i regeringskansliet, för ett parti som har problem att välja mellan Viktor Orbán och Emmanuel Macron eller Vladimir Putin och Angela Merkel, är minst sagt allvarligt, säger hon.

GP skriver att Lööf gärna skulle samarbeta inom den forna Alliansen igen, men det skulle kräva ett tydligt nej till SD från övriga partier. Hon ser tre regeringsalternativ framför sig, där ett beroende av både SD och Vänsterpartiet är uteslutet: Alliansen och Miljöpartiet i samarbete, Alliansen med Socialdemokraterna eller ett samarbete mellan Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern.

Vill man inte ge utrymme till ytterkanterna så måste Socialdemokraterna och Moderaterna tolerera varandra, säger Lööf till GP.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?