A-
A+

Loreen prisas som årets "revanschist"

Loreen får pris för sin musikaliska resa. Arkivbild.
Loreen får pris för sin musikaliska resa. Arkivbild.
NöjeTT

Artisten Loreen utses till årets revanschist och Claes Hulting lyfts fram för sin livsgärning när årets pris till Anders Carlbergs minne delas ut.

Fredag 10 november delas Anders Carlbergs minnespris ut till fyra personer som har bidragit med "inspiration och styrka". Prisutdelningen sker på Fryshuset i Hammarby Sjöstad.

Årets påverkare delas ut till författaren och journalisten Amat Levin, för sitt arbete med att skildra och sprida kunskap om Afrikas historia. Enligt juryns motivering har Levin i sin bok "Svart historia" och på sina plattformar "påverkat, utbildat och stärkt tusentals människor."

Artisten och Eurovision-vinnaren Loreen Talhaoui får priset årets revanschist för sin musikaliska resa som, enligt juryn, "visat hur man övervinner hinder, bryter barriärer och ständigt kommer tillbaka starkare".

Sara-Elvira Kuhmunen, 23 år, får priset som årets unga förebild. Hon är ordförande för det samiska ungdomsförbundet Sáminuorras. I juryns motivering skriver man att Kuhmunen framträtt som en "kraftfull talesperson för de samiska folkets rättigheter, och har visat extraordinärt ledarskap och mod."

Hederspriset för livsgärning går till läkaren Claes Hulting för hans "livstid av dedikation till att förbättra livet för människor med ryggmärgsskador, genom innovation, medicinsk forskning och oförtröttlig optimism".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.