A-
A+

Lottat i Paris – då kan giganterna mötas

Carlos Alcaraz. Arkivbild.
Carlos Alcaraz. Arkivbild.
TennisTT

Världsettan Carlos Alcaraz mot världstrean Novak Djokovic redan i semifinal. Det kan bli verklighet efter att Franska mästerskapen i tennis lottats.

Annons

28 maj–11 juni avgörs Franska mästerskapen och under torsdagen lottades huvudturneringen.

Svenskarna som redan är kvalificerade är Mikael Ymer och Rebecca Peterson. Efter lottningen står det klart att Mikael Ymer i den första omgången ställs mot italienaren Lorenzo Musetti medan Rebecca Peterson får möta en kvalspelare.

Elias Ymer har endast en match kvar i kvalspelet och vinner han den är han också klar för slutspel. Detsamma gäller Mirjam Björklund. Hon har också bara en match kvar i kvalspelet innan hon också skulle kunna bli klar för huvudturneringen som inleds på söndag.

På herrsidan är det upplagt för en rysare när både världsettan från Spanien, Carlos Alcaraz, och världstrean från Serbien, Novak Djokovic, hamnade på samma sida av slutspelsträdet vilket innebär att de kan få möta varandra i en eventuell semifinal.

Carlos Alcaraz får i första omgången möta en kvalspelare medan Novak Djokovic ställs mot amerikanaren Aleksandar Kovacevic.

På damsidan får världsettan från Polen, Iga Swiatek, inleda med att möta Cristina Bucsa, Spanien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.