A-
A+

Ludwigson: "Skönt att få stänga butiken"

Gustav Ludwigson kramas om efter 1–0-målet i segern hemma mot Mjällby.
Gustav Ludwigson kramas om efter 1–0-målet i segern hemma mot Mjällby.
FotbollTT

I storsegern mot Gif Sundsvall blev han mållös.

Därför var målet mot Mjällby extra härligt.

Det var skönt att få stänga butiken, säger Gustav Ludwigson efter Hammarbys 2–0 mot Mjällby.

Annons

Annons

Hammarby inledde precis som väntat på Tele2 arena inför sina ständigt sjungande hemmafans: högt positionsspel, brett utgångsläge och hela tiden redo för att snabbt kliva in i press för tidiga bollvinster.

Aggressiviteten fick gästande Mjällby i gungning.

Men det dröjde till 57:e minuten innan hemmalaget tog ledningen.

Med sin känsliga högerfot lyfte Nahir Besara in en frispark bakom gästernas försvarslinje och till ytan som Gustav Ludwigson var på väg emot. Anfallaren nådde högst och nickade in 1–0-målet bakom Samuel Brolin.

"Tron på oss"

Nu blev det 0–0 länge, det är vad de vill och så som deras matcher innan har sett ut, säger Ludwigson.
Men vi hade hela tiden tron på oss själva, att vi skulle få in en boll till slut. Det kanske vi hade ändå men det är klart att det blir en annan match när man väl får ett mål.

Målet i 57:e minuten öppnade som sagt matchen, fick den att svänga aningen mer än tidigare och gav Hammarby några ytterligare chanser. Men det var först i 90:e minuten som inhopparen Mayckel Lahdo kunde göra karriärens första allsvenska mål och öka på till 2–0.

En fullträff som definitivt cementerade Hammarbys seger och att klubben nu har inlett allsvenskan på allra bästa vis: tre segrar på tre matcher.

Jäkligt bra. Vi såg statistiken; de hade 0,06 i "XG" (förväntade mål sett till målchanser) så då tycker jag man förtjänar att vinna och framför allt hålla nollan, så det var bra, säger Ludwigson.
Jag vet inte om jag har sett något så lågt, så det är väl "cred" för vårt försvarsspel.

Annons

Annons

"Komma in i ett flow"

Segern var givetvis det främsta för Ludwigson men anfallaren gladdes även över att ha hittat målet igen, efter att ha blivit mållös i storsegern mot Gif Sundsvall.

Man vill bara att det ska mata på match efter match, man försöker komma in i ett flow där det stämmer och det gjorde det väl på något sätt i dag, säger han.

För tränaren Marti Cifuentes spelar det ingen roll om Gustav Ludwigson gör mål eller inte. Spanjoren uppskattar allt det anfallaren bidrar med.

"Gurra" är alltid viktig för oss, säger han.
Vi kan använda honom i olika positioner. Han håller på att vänja sig vid att spela lite till höger, där vi tror att vi kan få ut mycket av honom. Han kan växa mer där. I dag var han till höger, sedan till vänster och så avslutade han som anfallare.
Han är en toppspelare för oss, och väldigt viktig.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.