A-
A+

Luis Enrique: "Aldrig talat illa om Sverige"

Luis Enrique.
Luis Enrique.
FotbollSevilla, TT:s utsände

Luis Enrique skickade en känga mot Sverige efter EM-mötet i somras.

En översättningsmiss menar den spanske förbundskaptenen.

Jag har aldrig talat illa om Sverige, säger han.

Annons

Annons

Spanien dominerade mot Sverige i gruppspelsmötet under sommarens fotbolls-EM, men lyckades trots det inte få hål på Robin Olsen och matchen slutade 0–0.

Efteråt var Luis Enrique rejält irriterad på det lågt stående motståndarförsvaret.

Vi var helt klart det bästa laget. Sverige försökte bara försvara. Vi var mycket överlägsna en motståndare som bara backade hem. Det är allt man kan säga om matchen. Det är så uppenbart. Vi skulle ha vunnit, sade han.

"Behöver inte kritisera varandra"

Inför söndagens VM-kvalavgörande i Sevilla fick Luis Enrique frågor om sitt uttalande.

Något som fick honom att tända till och hävda att allt är en miss i översättningen.

Jag är mycket nöjd med den här frågan. Jag förstår inte varför någon tror att jag klagat på att Sverige spelar på ett speciellt sätt. Jag försöker alltid vara så trevlig som möjligt under presskonferenser. Jag har inga synpunkter att de spelar på ett visst sätt.
Vi förbundskaptener har tillräckligt med problem ändå. Vi behöver inte kritisera varandra. Jag hoppas att de översätter det här rätt.

Annons

Annons

"Kan komma överraskningar"

Det återstår att se vad Luis Enrique säger om motståndet efter söndagskvällens drabbning. För Janne Andersson kommer inte att ändra på något.

Matchplanen i grunden är väldigt lik. När man möter Spanien vet man att de kommer ha 70 procent bollinnehav. Vi måste hålla ihop och acceptera att de har mycket boll och därifrån växa in i matchen. Det har vi gjort tidigare och hade vi spelat för kryss hade det varit samma tänk, säger den svenske förbundskaptenen.

Det räcker med en poäng för att Spanien ska säkra avancemanget till VM i Qatar 2022, men bollinnehavet behöver inte bli avgörande, menar Luis Enrique.

Naturligtvis kommer vi försöka ha bollen mer än 70 procent, men det är inget som garanterar oavgjort. Det kan komma många överraskningar. Vi har spelat många matcher där vi varit dominerande och det andra laget ändå vunnit. Vi kommer göra allt vi kan.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.