A-
A+

Lula vill skriva ner hushållens skulder

Några kvinnor i Rio de Janeiro lyssnar och tittar i en mobiltelefon när Lula da Silva intervjuas i Jornal Nacional.
Några kvinnor i Rio de Janeiro lyssnar och tittar i en mobiltelefon när Lula da Silva intervjuas i Jornal Nacional.
BrasilienTT-AP

Skriv ner fattiga hushålls skulder. Det målet går nu Lula da Silva i Brasilien ut med, dagarna efter Joe Bidens liknande förslag i USA.

Annons

Annons

Vi har nästan 70 procent av brasilianska familjer som är skuldsatta, den stora majoriteten av dem leds av kvinnor, säger presidentkandidaten Lula da Silva i en intervju i det stora tv-programmet Jornal Nacional.
Ni kan ge er på att vi kommer att hålla förhandlingar om detta med den privata sektorn och finanssystemet.

Lulas utspel kan jämföras med president Bidens förslag i USA häromdagen, om att skriva av studieskulderna för många hushåll.

Även när Lula tidigare var president i Brasilien, 2003–2010, blev han populär genom stora sociala program riktade till de många fattiga. Den sittande högerpresidenten Jair Bolsonaro tror också att detta kan locka väljare, och har inför valet i oktober höjt bidragsnivåerna i välfärdssystemet. Det är dock en tillfällig åtgärd som löper ut vid årsskiftet – samtidigt som nästa mandatperiod för presidentämbetet börjar.

Bolsonaro ligger långt efter socialdemokraten Lula i opinionsmätningarna inför valet, vars första omgång hålls den 2 oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.