A-
A+

Luleå och Brynäs vände – båda nära SM-final

Luleå behöver en seger till för att nå SM-final. Arkivbild.
Luleå behöver en seger till för att nå SM-final. Arkivbild.
IshockeyTT

Mycket talar för en guldkamp mellan Luleå och Brynäs. Båda lagen – etta och tvåa i SDHL:s grundserie – har tre "matchbollar" för att säkra en SM-finalplats.

Annons

Annons

Regerande svenska mästarna från Luleå var först att ta ett stort kliv mot ännu en SM-final i ishockey. Efter 3–1 borta mot Djurgården leder norrbottningarna semifinalserien med 2–0 i matcher.

Men det började inte alls bra i ishallen i Stora Mossen. Efter bara 15 sekunder gjorde Alexis Mauermann 1–0 för stockholmarna.

Luleå hämtade sig snabbt från mardrömsstarten och efter drygt fem minuter åkte Noora Tulus åttor i Djurgårdens zon innan hon skickade in 1–1-pucken. I mittperioden tryckte Josefine Persson in 2–1 på en målvaktsretur och i slutperioden ökade Jenni Hiirokoski på till 3–1.

Efter två möten på två dagar i huvudstaden väntar nu spel i Luleå. På onsdag kväll har Luleå den första chansen att säkra en finalplats.

Även Brynäs har ena skridskon i SM-finalen. Efter den galna vändningen i den första semin mot HV71 – 2–5 med drygt tre minuter kvar blev 6–5 efter förlängning – vann Gävlelaget nu med 3–2 i Jönköping.

HV71 ledde den här gången med 2–0 långt in i mittperioden, när Brynäs inledde ännu en vändning. Josefin Bouveng blev tvåmålsskytt och sköt segermålet med drygt sju minuter kvar.

Semifinal 3 spelas i Gävle på onsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!