A-
A+

Luleå stänger flygplatsen vid SM-guld

Flygplatsen stängs vid eventuellt SM-guld. Arkivbild.
Flygplatsen stängs vid eventuellt SM-guld. Arkivbild.
IshockeyTT

Luleå kan vinna sitt första SM-guld på herrsidan sedan 1996 vid vinst i Karlstad. I fall det blir så kommer Luleå att stänga flygplatsen för allmänheten – allt för att undvika 1996 års kaos.

Annons

Annons

När 1996 års upplaga vann SM-guld utbröt kaosscener på Luleå flygplats. Alla ville vara med och gratulera sina guldhjältar. I år kommer det inte att upprepas.

Till skillnad från match fyra, då laget övernattade i Karlstad på grund av flygplansstrul, kommer laget att flyga direkt hem under natten.

I fall Luleå vinner mot Färjestad ikväll tar de klubbens blott andra SM-guld.

Representanter från klubben avråder supportrar från att åka ut till flygplatsen för att gratulera sina eventuella hjältar.

Det är inte som det var 1996, då det bara vara att gå rätt in. Och det är inga andra flyg som går mitt i natten, då de kommer att landa, så flygplatsen kommer vara stängd. Det bättre att alla som ska se matchen i Coop Norrbotten Arena stannar där, för laget kommer att komma dit någon gång under natten, säger Ann-Christine Viklund, som inte bara är styrelseledamot i Luleå Hockey – utan också är chef på Luleå Airport, till NSD.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.