A-
A+

Lundgren om nya rollen: Jobbigaste jag gjort

Adam Lundgren och Evin Ahmad spelar huvudrollerna i Viaplays nya satsning 'Max Anger - with one eye open'. 'Vi klickade direkt', säger Lundgren.
Adam Lundgren och Evin Ahmad spelar huvudrollerna i Viaplays nya satsning "Max Anger - with one eye open". "Vi klickade direkt", säger Lundgren.
TvTT

Adam Lundgren gör debut som actionhjälte i den nya thrillerserien "Max Anger". Och även om han inte är någon klassisk machofigur ställde rollen tuffa fysiska krav.

Det var sinnessjukt, berättar han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Adam Lundgren låg i hårdträning inför rollen. 'Men jag har inte kvar kroppen. Den försvann snabbt', säger han.
Adam Lundgren låg i hårdträning inför rollen. "Men jag har inte kvar kroppen. Den försvann snabbt", säger han.
Joel Spira, Adam Lundgren, Evin Ahmad, Malin Crépin och Johan Rheborg i Viaplays nya satsning 'Max Anger - with one eye open'.
Joel Spira, Adam Lundgren, Evin Ahmad, Malin Crépin och Johan Rheborg i Viaplays nya satsning "Max Anger - with one eye open".

Året är 1996 och analytikern Max Anger (Lundgren) ska baxa en enorm affär i hamn åt en svensk telekomjätte som vill in på den ryska marknaden. Under arbetet inleder han och hans ryska kollega Pashie (Evin Ahmad) ett passionerat kärleksförhållande.

Men plötsligt försvinner Pashie, samtidigt som mörka krafter blandar sig i affären. Max åker till S:t Petersburg på jakt efter sin kärlek och dras in i ett dödligt storpolitiskt spel.

Så börjar "Max Anger – with one eye open" – Viaplays nya storsatsning. För huvudrollsinnehavaren Adam Lundgren är serien en helt ny erfarenhet.

Jag har aldrig gjort någon sådan här typ av serie förut. Det var jävligt kul att gå in i en sådan värld och göra thrillerdrama och action, säger han.

Gym fyra dagar i veckan

Lundgren har alltid gillat spiongenren, berättar han. Nyligen plöjde han hela den franska serien "Falsk identitet". Men att själv vara med i något liknande var inget han hade funderat på.

Jag kände vad fan, jag är ju inte någon actiongubbe. Men det kanske var det som de tyckte var bra med mig. Att inte ha någon som är en klassisk machohjälte. Vi får se om det flyger eller inte, säger han.

Men trots att han han kanske inte är någon actiongubbe i traditionell mening krävde rollen som den tidigare militären Max Anger ändå att han skulle komma i form. Inför inspelningen hade Lundgren sex stenhårda månader med strikt diet och gymbesök fyra dagar i veckan.

Jag tränade skitmycket för det här. Det var sinnessjukt. Det är det jobbigaste jag har gjort. Det var väldigt kul att testa, men jag hade aldrig orkat om det inte vore för ett jobb, säger han.

Den som är van vid att se Adam Lundgren i "Vår tid är nu", "Torka aldrig tårar" och "Känn ingen sorg" kan nog bli överraskad när Max dyker upp i bar överkropp.

Det är väl två scener när det syns. Vilket är bra, för man hade väl tröttnat på att se någon jävel som klär av sig hela tiden, säger han och skrattar.

Annons

Annons

Hyllar Evin Ahmad

Samtidigt som serien till största del drivs framåt av storyn säger Lundgren att han hittade mycket djup i sin Max Anger som han kunde använda sig av.

Det var kul att ändå ha en karaktär som har så mycket bakgrund som jag kunde rota i. Han bär på ett trauma från barndomen och har svårt att släppa in någon. Pashie är den första som han känner att han kan öppna sig för och komma vidare med sig själv. När hon försvinner blir det en enorm identitetskris. Han måste hitta henne.

Samspelet med Evin Ahmad fungerade väldigt bra, tycker Lundgren.

Det var fantastiskt. Vi kände inte varandra sedan innan. Vi har träffats någon gång innan, men vi har aldrig jobbat ihop. Det var skitkul och vi klickade direkt, säger han.

Han passar på att hylla Ahmad, som har nyligen fick stor uppmärksamhet för sin insats i serien "Snabba cash".

Hon är öppen och har ingen prestige. Hon jobbar hårt för att få till scenen. Så avspänd, skön och rolig, säger han.

"Idé för en säsong till"

Serien fångar också en speciell period i historien och Sveriges roll under åren efter Sovjetunionens fall, tycker Lundgren. Även om han själv var i tioårsåldern och hade tankarna på annat när serien utspelas.

Då ville jag bara ha Champions-tröja och Adidas-brallor och spela hockey. Men det är det som är så bra är man visar att jovisst, väst ville att det skulle bli demokrati, men men man ville också tjäna pengar. Den girigheten och naiviteten är fint att det finns med i serien, säger han.

TT: Blir det en fortsättning?

Jag vet att Micke som har skrivit har en idé för en säsong till, men först får man ju se hur det här tas emot. Om det finns en bra story, så ja absolut.

"Max Anger – with one eye open" har premiär 6 juni på Viaplay.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss