Lundqvist: "Skönt att få utdelning"

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist satte två mål när laget vann borta mot Malmö med 6–2.
Frölundas lagkapten Joel Lundqvist satte två mål när laget vann borta mot Malmö med 6–2.
IshockeyTT

Frölunda får inte riktigt i gång sitt spel i numerärt överläge, men hittar ändå vägar till tre poäng.

Göteborgslaget slog bottenlaget Malmö med 6–2 på bortais och tar över serieledningen i SHL.

Skönt att få utdelning, säger lagkaptenen Joel Lundqvist.

Annons

Annons

Frölundacentern Joel Lundqvist hade gått mållös i fyra raka SHL-matcher. Då slog centern till med två mål när Frölunda vann med 6–2 borta mot jumbon Malmö. Dessutom svarade han för en framspelning.

Det får man vara glad för. Det är kul att få lite utdelning, säger Frölundaikonen, som förra veckan förlängde sitt kontrakt med klubben även över nästa säsong och Lundqvist gör just nu sin 17:e fulla A-lagssäsong.

"Tre nya spelare"

Segern mot Malmö gör att Frölunda studsade tillbaka direkt efter 0–3-förlusten senast borta mot Malmö. Med 20 poäng toppar Göteborgslaget en haltande SHL-tabell – trots att Frölunda har det svårt att få till spelet i numerärt överläge.

Vi har inte riktigt satt oss som formation. Det är tre nya spelare och de har sitt sätt att röra sig och skjuta. Det tar lite tid att hitta rätt. Vi jobbar stenhårt och försöker verkligen ta steg.

Först i lagets sjunde powerplay mot Malmö – vid ställningen 3–1 med fem minuter kvar att spela av matchen – fick Frölunda utdelning i spelformen. Då vinklade Lundqvist in sitt andra mål för kvällen. Det krävdes dock en videogranskning innan målet godkändes.

Det hängde ju löst. Vi kände att det målet kommer de att döma bort, säger Lundqvist.

Hans första mål betydde 3–1 halvvägs in i mittenakten. Då serverade nye kedjekamraten Linus Nässén lagkaptenen Lundqvist ett kanonläge i slottet.

Han är en oerhört smart spelare. Han ser spelet väldigt bra och är skicklig på att kunna sticka in sådana puckar i avgörande lägen.

Annons

Annons

Mål för Nässén

Nässén verkade trivas i förstakedjan med Lundqvist och Max Friberg, som svarade för två mål och två assist. Den 20-årige forwarden nätade i premiären, men fick nu göra sitt andra SHL-mål för säsongen när han satte 2–0 i den första akten efter att Mats Rosseli Olsen gett Frölunda ledningen.

Jag vill komma in och bidra så mycket jag kan. Det är bara att köra på och ta det jag får, säger Nässén.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons