A-
A+

Lustigs och Larssons sista match: "En tomhet"

Mikael Lustig och Sebastian Larsson tackades av på Friends arena.
Mikael Lustig och Sebastian Larsson tackades av på Friends arena.
FotbollTT

Två blågula profiler har avslutat sina spelarkarriärer.

Efter lång och trogen fotbollstjänst har Sebastian Larsson och Mikael Lustig gjort sitt på en fotbollsplan.

Jag är en kille från Norrland som är född i december, vem hade trott det här?, säger Lustig.

Annons

Annons

Fokus låg inte direkt på Mikael Lustig och Sebastian Larsson i duons sista match som professionella fotbollsspelare. De två profilernas avsked i samband med 0–1-förlusten mot Elfsborg hamnade lite i skymundan av Per Karlsson som efter 19 år i AIK:s A-lag sade farväl.

Fullt rimligt, tycker båda.

Lustig och Larsson har kamperat ihop länge i landslaget och blev de sista åren klubbkamrater i AIK efter att Lustig anslöt 2020. Nu fick de samtidigt avsluta sina spelarkarriärer efter nästan 20 år vardera i elitfotbollen.

Att få göra det med "Seb" är speciellt. Framför allt det sista halvåret har vi bollat många frågor och varit i samma båt. Klart jag hade velat spela i AIK ändå men det var "Seb" jag hade kontakt med när jag kom hit och han har varit oerhört viktig för mig. Att få göra det med honom var fint, säger Mikael Lustig.

Känner stolthet

Både Larsson och Lustig har figurerat i landslaget under många år. Något Lustig tar stor stolthet i.

Jag sade efter min första landskamp att jag kunde dö lycklig. Att få göra 93 efter det är något jag kommer att sätta pris på efteråt, säger Lustig.

Lustig berättar att han har varit så fokuserad på nuet och tror att tomhetskänslan kan komma att infinna sig någon gång i januari.

Även Sebastian Larsson har haft fullt fokus på slutet av säsongen och framför allt dagens match. Det var först i 98:e minuten det mer och mer började gå upp för honom att karriären var på väg att ta slut.

En ganska stor tomhet måste jag säga. Det är väl så jag har fungerat under stora stunder i karriären. Det blir lite pyspunka på saker och ting. Känslor och tankar kommer säkert under kvällstimmarna, dagarna och veckorna framöver, säger han.

Annons

Annons

Gult i sista

Larsson, som ofta inte är den mest omtyckta hos motståndarlag och deras supportrar, hoppas bli ihågkommen som en som gav allt.

Jag hoppas att supportrar till de lag jag har spelat i ser mig som en spelare, strunt i kvalitet, men en som alltid har gett allt för tröjan. Det har jag tagit stor stolthet i. Sen är man inte den mest populära bland motståndaren men jag tar det som något positivt att de orkar bry sig om mig. Retar man upp någon betyder det väl att man har gjort någonting bra.

TT: Var det talande att du fick ett gult kort i sista matchen?

Det var väl en fin avslutning höll jag på att säga. Hade jag inte fått den hade jag nog bett domaren att ge mig ett.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.