A-
A+

Lyckseles förlossning sommarstänger

Blivande föräldrar hänvisas till Umeå eller Skellefteå när förlossningsenheten i Lycksele håller sommarstängt. Arkivbild.
Blivande föräldrar hänvisas till Umeå eller Skellefteå när förlossningsenheten i Lycksele håller sommarstängt. Arkivbild.
VårdTT

Förlossningsenheten i Lycksele håller stängt under tre veckor i sommar med start den 26 juli på grund av brist på barnmorskor, meddelar Region Västerbotten.

Blivande föräldrar hänvisas i stället till Umeå eller Skellefteå.

Annons

Annons

Gravida har fått motstridiga besked i flera omgångar gällande förlossningsenheten i Lycksele.

I början av juni var bedömningen att sommarstängning kunde undvikas, tack vare att barnmorskorna själva sett över schemat och löst bemanningen. Men Region Västerbotten skriver nu i ett pressmeddelande att det trots ansträngningarna inte går att hålla enheten öppen hela sommaren. Blivande föräldrar kommer i stället att hänvisas till Umeå eller Skellefteå och för dem som vill kan regionen ordna boende i dessa städer i väntan på förlossningen.

"Medarbetarna har varit angelägna om att bidra till en lösning och tagit många extra pass. Men trots alla ansträngningar har vi inte tillräckligt många barnmorskor i länet för att bemanna våra tre förlossningsenheter i sommar", säger sjukvårdsdirektör Brita Winsa i pressmeddelandet.

Alla blivande föräldrar som berörs kommer att kontaktas av regionen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!