-
+

Lyft för Mansons musik efter anklagelserna

Marilyn Manson har hamnat i skottgluggen – vilket har fått strömningssiffrorna för hans musik att öka. Arkivbild.
Marilyn Manson har hamnat i skottgluggen – vilket har fått strömningssiffrorna för hans musik att öka. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

Anklagelserna som riktats mot Marilyn Manson påverkar lyssningssiffrorna på hans musik. Enligt Billboard ökade den strömmade lyssningen av den amerikanska artistens låtar med sju procent den gångna veckan – från fyra till sex miljoner strömningar. Samtidigt ökade den digitala försäljningen med 40 procent.

Mansons tidigare flickvän Evan Rachel Wood och fyra andra kvinnor har anklagat rockstjärnan för bland annat grooming, misshandel och sexuella trakasserier. I ett Instagraminlägg har artisten själv förnekat att han skulle ha gjort sig skyldig till något av detta och hävdat att allt som har hänt i hans relationer har skett i samtycke med "likasinnade partners".

Sedan anklagelserna blev offentliga har Marilyn Manson blivit kickad från sitt skivbolag och fått lämna tv-serien "American gods".

Att lyssningen ökar när artister hamnar i skottgluggen av negativa orsaker är inte ovanligt. Även countryartisten Morgan Wallen, som nyligen anklagades för rasism, har fått högre strömningssiffror efter skandalen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss