A-
A+

M KU-anmäler Damberg

Inrikesminister Mikael Damberg (S) KU-anmäls av Moderaterna. Arkivbild.
Inrikesminister Mikael Damberg (S) KU-anmäls av Moderaterna. Arkivbild.
PolitikTT

Moderaterna anmäler inrikesminister Mikael Damberg (S) till riksdagens konstitutionsutskott, KU. Orsaken är ett uttalande av ministern i SVT:s Agenda om våld mot kvinnor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Enligt KU-anmälan sade Damberg: ”För två år sen avsatte vi 350 miljoner kronor i en riktad satsning för att anställa 350 nya utredare som bara jobbar med just den här typen av brott”.

M:s rättspolitiske talesperson Johan Forssell hävdar att det ingenstans går att utläsa att regeringen uppmanat polisen att ta initiativ till en särskild satsning likt den inrikesministern anförde i debatten i Agenda. I stället är det polisen själv som tagit initiativ till en satsning på särskilt utsatta brottsoffer.

Det här är ett beslut som polisen fattat och de har inte fått några medel för det utan de har tagit pengar från andra områden och lagt på det här, säger Johan Forssell till TT.

Han tycker att det blir missvisande när Mikael Damberg ger sken av en satsning som regeringen inte gjort och att han också tar åt sig äran för polisens initiativ.

Jag tycker att man ska kunna lita på att de uppgifter som regeringen för fram stämmer, säger Forssell.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?