A-
A+

M och C: Hellre mera av vaccinpass

Centerledaren Annie Lööf hade hellre sett större användning av vaccinpass i stället för nya restriktioner. Arkivbild.
Centerledaren Annie Lööf hade hellre sett större användning av vaccinpass i stället för nya restriktioner. Arkivbild.
PolitikTT

Centerpartiet och Moderaterna hade hellre sett en större användning av vaccinpass i stället för de nya restriktioner regeringen lägger fram.

Annons

Annons

"Det hade varit bättre med vaccinpass än generella restriktioner som träffar alla. Dessutom agerar regeringen nu med extremt kort varsel, med stora konsekvenser för många enskilda", säger Camilla Waltersson Grönvall, M:s socialpolitiska talesperson, enligt ett skriftligt uttalande.

Enligt henne måste en modell till som håller över tid "utan tvära kast fram och tillbaka". Sverige bör maximera takten i vaccineringen kombinerat med vaccinpass, enligt M.

Även Centerledaren Annie Lööf pekar på större användning av vaccinpass i stället för nya restriktioner.

"Men har respekt för Folkhälsomyndighetens analys om att det viktigaste nu är dos 3 för att begränsa spridningen och hälsoeffekter", säger hon i en skriftlig kommentar.

"Kapaciteten för ökad testning och smittspårning måste öka i hela landet för att tidigt kunna bryta smittkedjor. Tempot i att ge vaccinationsdos tre behöver öka när vi ser att effekten på andra dosen avtar hos stora delar av de vaccinerade", skriver hon.

Lööf efterlyser också en skyndsam hantering av krisstöden så att de når alla de verksamheter och företag inom kultur, idrott och besöksnäring som drabbas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.