A-
A+

Madonna dök upp på stödgala för hiv/aids

Madonna under ett uppträdande. Arkivbild.
Madonna under ett uppträdande. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

Popstjärnan Madonna överraskade med ett gästspel på Amfar-galan i Los Angeles, där hennes vän Jeremy Scott, kreativ chef för Moschino, belönades för sitt arbete med hiv/aids. Strax efter att ett fotografi föreställande Madonna auktionerades ut för över 600 000 kronor klev popdrottningen upp på scen, och berättade om hur hon drogs in i kampen mot sjukdomen, skriver Variety.

När hon besökte Amfar-galan 1991 tvingades Madonna dementera ett rykte att hon själv hade fått sjukdomen, vilket hon kallar en "ögonöppnande erfarenhet."

Jag förstod då att det fortfarande fanns så mycket rädsla. Att folk trodde att om du stod bredvid, eller kramade någon med aids, så skulle du få det. Jag såg hur mycket skada det gjorde. Hatet, skammen, rädslan och desinformationen som omgav de som led av den här sjukdomen – och tyvärr existerar den rädslan fortfarande, sade hon bland annat.

Madonna lade till att kampen mot hiv/aids inte är över.

Vi kan aldrig vara för självbelåtna när det kommer till den här tysta mördaren som fortsätter att orsaka förödelse i människors liv över hela världen, sade hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.