A-
A+

Magdalena Andersson välkomnas av kollegerna

Magdalena Andersson valdes till ny partiordförande för Socialdemokraterna vid socialdemokraternas kongress på torsdagen.
Magdalena Andersson valdes till ny partiordförande för Socialdemokraterna vid socialdemokraternas kongress på torsdagen.
PolitikTT

Finansminister Magdalena Andersson tar över som partiordförande för Socialdemokraterna efter statsminister Stefan Löfven.

Hon välkomnas in värmen av flera partiledare – men alla är inte lika positiva.

Annons

Annons

"Varmt grattis Magdalena Andersson till partiledarkretsen. Jag ser fram emot kommande samtal, möten och samarbeten i den breda mitten av svensk politik," skriver Centerpartiets partiledare Annie Lööf på Twitter.

Märta Stenevi, partiledare för Miljöpartiet, gratulerar också Andersson till uppdraget.

"Tillsammans har vi mycket kvar att göra för ett Sverige som klarar klimatkrisen och som finns där för den som behöver det som mest", skriver hon på Twitter.

Likaså gör Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch.

"Jag vill gratulera Magdalena Andersson till ett av de svåraste, roligaste och mest hedersamma uppdragen som finns", skriver hon på Twitter.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skriver på sociala medier att den socialdemokratiska politiken under Löfven har förvandlat föregångslandet Sverige till ett skräckexempel.

"För Sveriges skull hoppas jag på en förändring, men jag tror inte att den kommer med Magdalena Andersson”, skriver han på Facebook.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.