Maggio möter publiken igen: "Otroligt pepp"

Veronica Maggio ger den 29 augusti en konsert på hemlig plats i Stockholm. Till spelningen säljs inga biljetter. 'Alla har varit tvungna att göra någon sorts uppdrag för att få biljetter', säger hon.
Veronica Maggio ger den 29 augusti en konsert på hemlig plats i Stockholm. Till spelningen säljs inga biljetter. "Alla har varit tvungna att göra någon sorts uppdrag för att få biljetter", säger hon.
MusikTT

För Veronica Maggio känns det som ett helt liv sedan hon senast stod på scen.

Konserten på hemlig plats i Stockholm är efterlängtad och blir på många sätt speciell.

Annons

Annons

Veronica Maggio ser fram emot att få möta publiken igen. 'Det är en sådan otrolig pepp måste jag säga', säger hon.
Veronica Maggio ser fram emot att få möta publiken igen. "Det är en sådan otrolig pepp måste jag säga", säger hon.

Förra sommaren slog Veronica Maggio Gröna Lunds publikrekord med tre konserter som lockade 51 000 personer. Den här sommaren har av förklarliga skäl i stället varit "väldigt lugn", berättar hon.

Men lördagen den 29 augusti väntar hennes första konsert inför publik på månader, om inte ännu längre.

Alltså det känns som ett helt liv. Det är en sådan otrolig pepp måste jag säga. Man är både väldigt ringrostig och otroligt glad, en sorts skräckblandad förtjusning, säger Veronica Maggio.

Inget publikhav

Konserten, som görs i samarbete med ett dryckesföretag, sker på hemlig plats i Stockholm och det säljs inga biljetter. Publiken har i stället förtjänat sin plats framför scen genom att ta sig an olika uppdrag, som att hämta närproducerad grädde från en lokal gård, sy flaggvimplar eller måla en riktigt stor målning. Saker som ska göra konsertkvällen till något extra.

Det är på alla sätt annorlunda och det kommer inte att vara något publikhav framför scen.

TT: Blir det 50 personer ungefär?

Det kan jag inte avslöja.

Annons

Annons

Skrivit ny musik

Under sommaren har hon arbetat med projekt som hon "kanske inte hade gjort annars". Projekten, som ännu är hemliga, har inte med musik att göra.

Men Veronica Maggio har även skrivit ny musik, som hon dock inte vill släppa i dagsläget.

Det är ju många som släpper nu, men för mig är att släppa musik så förknippat med att spela live. Så det känns så deppigt att bara kasta ut ett ankare i världsrymden och inte veta när man ska få göra det för publik, säger hon och tillägger:
Därför har jag nog känt mig lite oinspirerad när det kommer till just att släppa ny musik. Men jag har skrivit lite planlöst.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons