A-
A+

Majoritet av S-distrikten stöder Andersson

Magdalena Andersson. Arkivbild.
Magdalena Andersson. Arkivbild.
PolitikTT

Magdalena Andersson har stöd från en majoritet av distrikten sedan även Socialdemokraterna i Storgöteborg och Stockholms stad nominerat henne till partiordförande.

Hon är också en varm människa, säger statsminister Stefan Löfven i SVT.

Annons

Annons

På måndagskvällen kom beskedet att Socialdemokraterna i Stockholms stad nominerar Magdalena Andersson som ny partiordförande.

Vi har haft en öppen process. I den har stödet för Magdalena Andersson varit väldigt starkt, säger Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister samt ordförande för Stockholmsdistriktet.

Stöd av majoritet

Tidigare under dagen hade de två socialdemokratiska partidistrikten i Göteborg och Göteborgsområdet har nu nominerat Magdalena Andersson.

Nomineringen innebär att hon har stöd från en majoritet av ombuden som ska välja ny partiledare vid partikongressen 3–7 november.

Hittills har Stockholms län, Sörmland, Örebro, Västmanland, Uppsala, Halland, Skaraborg, Skåne, Fyrbodal, Värmland, Östergötland, Kronoberg, Göteborgsdistrikten och partidistriktet i Sjuhärad nominerat Magdalena Andersson till partiledarposten. Även SSU har ställt sig bakom Andersson.

"Magdalena Andersson besitter en mycket stor kompetens och erfarenhet. Det har varit tydligt under vår interna process i partidistriktet att hon har ett grundmurat stöd bland medlemmarna", säger Mattias Jonsson, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

"Rätt person"

Även Socialdemokraterna i Göteborgsområdet, som omfattar elva kranskommuner till Göteborg, betonar Anderssons kompetens och erfarenhet.

"Andersson är kompetent, tuff och ideologiskt trygg. Hon är rätt person att leda Socialdemokraterna och bli Sveriges första kvinnliga statsminister", säger Aylin Fazelian, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborgsområdet.

Jag har jobbat med Magdalena Andersson i snart tio år, jag uppskattar hennes skicklighet som politiker och hon är också en varm människa, säger Stefan Löfven (S) i SVT:s Morgonstudion.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!