A-
A+

Majortitel och OS i sikte för Kordasystrarna

Systrarna Jessica och Nelly Korda. Arkivbild.
Systrarna Jessica och Nelly Korda. Arkivbild.
GolfTT

Det står en majortitel på spel för damgolfarna den här veckan, i PGA-mästerskapen.

Men för systrarna Jessica och Nelly Korda finns det även annat i sikte – att se till att det blir tre Kordas i OS om en månad.

Det skulle vara jättekul. Jag håller tummarna, säger Nelly Korda.

Annons

Annons

Som världsrankningen i golf och tennis ser ut just nu kommer syskonen Jessica, 28, Nelly, 22, och Sebastian, 20, att få åka till Tokyo och representera USA i golf respektive tennis. Systrarna i golf och lillebror i tennis.

Det skulle vara jättekul. Tyvärr får inte våra föräldrar åka dit, men jag håller tummarna. Vi får se. Den här veckan fokuserar jag på det här, säger Nelly Korda på presskonferensen inför PGA-mästerskapen på Atlanta Athletic Club i Georgia.
Vad som sker, det sker. Det är utom min kontroll, säger Jessica Korda om OS. Nu är det en majorvecka. Vi får se vad som händer.

Pappa är Petr Korda

Golf- och tennissyskonen Korda är barn till de förra tjeckiska tennisstjärnorna Petr Korda och Regina Rajchrtova. Rajchrtova är den i familjen som redan varit med på ett OS, i Seoul 1988. Barnen är uppväxta i Tjeckien, men har bott i USA sedan 2008 och har amerikanska medborgarskap. Jessica Korda valde golf och lillsyrran Nelly hängde på i den sporten eftersom hon ändå alltid fick följa med på träningar och tävlingar. Lillebror Sebastian valde tennisen och tog i maj i år sin första ATP-titel.

Jessica Korda har vunnit en tävling på USA-touren i år, Nelly Korda har vunnit två. Den senaste kom i söndags.

Det känns väldigt bra, även om jag är trött. Kände mig överkörd av en buss där ute i dag. Har spelat golf nio dagar i rad nu, säger Nelly Korda.
Så nu ska jag se till att få lite vila.

Annons

Annons

"Försöka njuta"

Nelly Korda är trea på världsrankningen och syrran Jessica är på 13:e plats. Ingen av dem har några majorstitlar och räknas nu som några av de bästa spelarna utan majortitlar. Nelly Korda har en andraplats från ANA Inspiration 2020 och en tredjeplats från PGA-mästerskapen 2019 som bäst och Jessica Korda har två fjärdeplatser.

Jag försöker att se majortävlingar som vilken annan tävling som helst och ska försöka att bara njuta, säger Nelly Korda.

Blir det majorseger för någon av systrarna Korda går de upp jämsides med pappa Petr som har en grand slam-titel i tennis, från Australian Open 1998.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!