A-
A+

Måldrottningen Persson vill flyga fram

Rosengårds Mia Persson (mitten) jublar efter sitt 2–0-mål hemma mot AIK. Malmölaget vann matchen med 2–1.
Rosengårds Mia Persson (mitten) jublar efter sitt 2–0-mål hemma mot AIK. Malmölaget vann matchen med 2–1.
FotbollTT

Tre mål senast – nu ett kanonskott i krysset.

Rosengårdsmittfältaren Mia Persson är i ett målstim och nosar på skytteligaledningen.

Målformen är det ju inget problem med, säger hon efter 2–1-segern hemma mot AIK.

Annons

Annons

På långfredagen satte Mia Persson tre mål när Rosengård bortabesegrade Djurgården med 5–2. Fem dygn senare sänkte mittfältaren ytterligare ett Stockholmslag.

I den 45:e minuten på Malmö IP hemma mot AIK drog 31-åringen till från distans och fick se bollen segla in i målvaktens vänstra kryss.

Jag blev lite chockad när den gick in. Jag kunde inte tro mina ögon, men det var härligt. Det var precis innan halvlek, så det var väldigt skönt att gå in med 2–0, säger Mia Persson, som i den 17:e minuten fick se Stefanie Sanders ge Rosengård ledningen.

"Vill flyga fram"

Samtidigt känner mittfältaren att hon spelmässigt inte är uppe i hundra procent.

Det är kanske orimligt att känna att man vill flyga fram, men det känns inte som att jag har hittat det än. Får man säga det när man gör mål? säger Mia Persson och skrattar.

Perssons kanonskott visade sig bli matchavgörande. För trots att Rosengård hade ett gigantiskt bollinnehav lyckades hemmalaget inte döda matchen. I stället reducerade Kajsa Collin för AIK med åtta minuter kvar att spela.

Det känns väldigt onödigt att släppa till det målet och bara att det blev spännande. Det känns onödigt, det ska inte behöva hända, säger Persson.

Någon kvittering föll dock inte och AIK står kvar på tre poäng. Rosengård står på tio poäng av tolv möjliga och toppar damallsvenskan tillsammans med Linköping.

Mia Persson nosar på toppen av en annan liga – den över damallsvenskans vassaste målskyttar. Linköpings Amalie Vangsgaard är målbäst på fem fullträffar, men där bakom skuggar Persson och Kristianstads Tabitha Tindell på fyra mål.

Annons

Annons

"Vi får snacka igen"

Men det har gått fyra matcher på säsongen och det är massa, massa kvar. Det är kul nu, men vi får snacka igen om sju, åtta månader. Då är jag nog inte i toppen av den ligan, säger Persson.

TT: Fyra mål på två matcher – när var du i ett sådant här målstim senast?

Det kan jag inte ens komma ihåg. Det var väl när jag spelade på college och det är ju över tio år sedan. Men det var ett annat motstånd, så det är kanske inte så konstigt. Men nu är det ju bara två matcher, så vi kanske ska tagga ner litegrann, säger Mia Persson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.