A-
A+

Målfest när Colorado besegrade Edmonton

Colorado med Gabriel Landeskog (vänd mot kameran) vann första semifinalmötet mot Edmonton.
Colorado med Gabriel Landeskog (vänd mot kameran) vann första semifinalmötet mot Edmonton.
IshockeyTT

8–6. Det blev slutresultatet när Colorado tog emot Edmonton i det första semifinalmötet i Stanley Cup-slutspelet. Gabriel Landeskog gjorde ett mål och en assist.

Annons

Annons

En första period som såg någorlunda jämn ut, 3–2 till Colorado vid första periodvilan – blev till en riktig målfest.

Hemmalaget fick in ytterligare tre mål, och gästerna ett, innan ens sju minuter hade spelats av andra perioden. Edmontonmålvakten Mike Smith som hade släppt in 6 puckar på 25 skott, fick då lämna isen till förmån för Mikko Koskinen.

Och finländaren satte stopp för hemmalagets framfart. Hemmalagets 6–3 blev visserligen till 7–3 innan Edmonton fick in 4–7.

Edmonton lyckades reducera till 6–7 och tog i slutminuterna ut Koskinen, men det resulterade bara i ytterligare ett mål från Colorado i öppen kasse – av Gabriel Landeskog med 22 sekunder kvar av matchen. Landeskog noterades även för en assist i matchen.

Även i Coloradomålet var det två som delade på uppdraget då en skadad Darcy Kuemper var tvungen att lämna isen i andra perioden. Han hann göra 13 räddningar innan han ersattes av Pavel Francouz, som i sin tur gjorde 18 räddningar.

Bra inställning. Lugn, cool och samlad kille. Killarna älskar att spela framför honom. Jag tror mycket på honom och det gör vårt lag också, säger Coloradotränaren Jared Bednar om sin målvaktsinhoppare vid pressträffen efter matchen.

Lagen möts härnäst natten mot fredag, svensk tid.

Vi behöver fyra (vinster). Vi har en, och det är mycket jobb kvar. Det är grejen med slutspelshockey, att det är så mycket som kan hända, säger Colorados Nathan MacKinnnon, som gjorde ett mål och en assist.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.