A-
A+

Målkalas när Buffalo spöade Boston

Buffalos försvarare Rasmus Dahlin (till vänster) var en av nattens målskyttar.
Buffalos försvarare Rasmus Dahlin (till vänster) var en av nattens målskyttar.
IshockeyTT

Det tidigare så förlusttyngda Buffalo kan lägga ännu en seger till handlingarna. Rasmus Dahlin var en av målskyttarna när laget tog revansch mot Boston med 6–4 i NHL-ishockeyn.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter två raka förluster mot Boston lyckades Buffalo få hål på motståndarnas försvar, natten mot lördag.

Matchhjälte blev Buffalos Sam Reinhart som fixade ett hattrick, varav hans första mål spelades fram av de svenska lagkamraterna Rasmus Dahlin och Victor Olofsson. Dahlin satte sedan själv Buffalos andra mål. Även Mattias Samuelsson fick med sig två poäng i form av två assist innan matchen var slut.

I andra änden av rinken storspelade Buffalos 22-årige debutant i målet, finländske Ukko-Pekka Luukkonen, som räddade 36 puckar i sin allra första NHL-match.

Det är första matchen, första vinsten. Självklart är det något jag kommer att minnas länge, sade 22-åringen efter matchen, rapporterar nhl.com.

Boston, som kämpar för att behålla sin fjärdeplats i divisionen och därmed knipa en plats i Stanley Cup-slutspelet, spurtade nästan ikapp Buffalo i den tredje perioden genom tre raka mål på fem minuter. Laget hämtade upp ett 1–5-underläge till 4–5, innan Sam Reinhart punkterade matchen genom att slå in Buffalos sjätte mål i Bostons tomma bur i slutminuten.

För Boston betyder förlusten att New York Rangers knappar in i slutspelsstriden. Rangers vann nämligen samtidigt över Philadelphia med 4–1 och ligger nu sex poäng efter Boston, men med två mer spelade matcher. Oskar Lindblom gjorde Philadelphias enda mål i matchen och laget är elva poäng efter Boston, på en sjätteplats.

Trots nattens seger är Buffalo borträknade från slutspelsstriden. Laget ligger alltjämt sist i sin division, på en åttonde plats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?