A-
A+

Malmö FF sparkar tränaren: "Inte lyckats"

Milos Milojevic.
Milos Milojevic.
FotbollTT

Utslaget av litauiska Zalgiris Vilnius i Champions League-kvalet.

Nu sparkar Malmö FF tränaren Milos Milojevic.

Vi vill alltid försöka hitta ett längre perspektiv och vi försöker få till en långsiktighet, men man kan väl säga att vi inte har lyckats med det, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Annons

Annons

Direkt efter nederlaget med 0–2 på onsdagskvällen (0–3 totalt) ropade publiken på Milojevics avgång. Spelarna stöttade tränaren, och själv sade han:

Jag förstår deras frustration och jag är inte glad heller, men fansen har rätt att skrika vad de än vill. Och jag förstår frågan, men det är något som styrelsen bestämmer och inte jag.

TT: Har det funnits ett missnöje från spelartruppen?

Det här beslutet tar vi utifrån hur föreningen ser på det och den diskussionen vi haft med Milos. Det är en helhet. Jag kommer inte att kommentera enskilda detaljer, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till TT.

"Inte lyckats"

Milojevic kom till Malmö FF i januari efter att ha fått sparken av den allsvenska konkurrenten Hammarby i december. Detta sedan det blivit känt att han förhandlat med norska storklubben Rosenborg.

TT: Var det en felrekrytering med tanke på den korta tid Milojevic var i Malmö?

Vi vill alltid försöka hitta ett längre perspektiv och vi försöker få till en långsiktighet, men man kan väl säga att vi inte har lyckats med det. Det är inte alltid så enkelt, även om man försöker… man har oftast en gemensam bild om var man ska någonstans, säger Carlnén.

MFF har under 2000-talet haft tolv olika tränare, Carlnén klev in i sin vd-roll 2014.

Vi har pratat om det lite tidigare och det finns lite olika perspektiv på det. Är det så att man är väldigt framgångsrik så letar man kanske andra uppdrag efter att man har varit hos oss en period – och är det inte lika framgångsrikt så avslutas det lite tidigare. Att hitta en balans i det där, att både vara framgångsrik och långsiktig, det är väl där vi har utmaningen.

Annons

Annons

Har ingen formel

Carlnén fortsätter:

Vi försöker hela tiden skruva på det. Om vi tittar på de tränarna som jag varit med om så är det några som har lyckats fantastiskt bra och någon som har lyckats lite mindre bra. Så länge jag varit med är det andra gången vi gör en förändring under säsong, det är så klart inget man eftersträvar.
Jag har, bevisligen inte eftersom vi inte har lyckats, någon formel för hur det ska gå till. Men vi försöker skruva på det och vi försöker hitta de framgångsfaktorerna som behövs för att vi ska kunna ha en tränare under längre tid.

MFF har startat rekryteringen av en ny huvudtränare. I väntan på att det blir klart leds laget av sportchef Andreas Georgson med stöd av sportdirektören Daniel Andersson.

Milojevic: Stolt

Milojevic har lett MFF i 16 allsvenska matcher – nio segrar, tre oavgjorda och fyra förluster. Han ledde laget till ett cupguld i våras.

"Jag är mycket stolt över att säga att jag varit tränare för Malmö FF. Vi gjorde vårt bästa men ibland går det inte som man önskar sig. Jag önskar hela klubben lycka till i framtiden och jag önskar att alla de målen vi satte upp kommer att infrias", säger Milojevic i ett pressmeddelande.

Malmö FF:s nästa match är i Europa League-kvalets tredje omgång mot F91 Diddeleng från Luxemburg den 4 augusti.

I allsvenskan ligger MFF på femte plats, tre poäng efter serieledande Djurgården.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.