-
+

Malmö inför fri zon för hög musik

Fritt fram för klubbande till hög musik. Arkivbild.
Fritt fram för klubbande till hög musik. Arkivbild.
KulturTT

Annons

Annons

Fritt fram för industribuller och hög musik från konserter – nu inrättar Malmö som första stad i landet en zon där ljudnivåer inte kommer anpassas efter närboende.

På flera håll i landet pågår ljudkonflikter där bland annat ljud från kulturverksamheter från grannarna att klaga. I vissa fall tvingas verksamheter också stänga ner. Men i stadsdelen Sofielund planerar nu Malmö stad att släppa på tyglarna för volymen, något som flera lokala medier rapporterat om.

Det är en plats där kulturen ska få lov att låta längre in på kvällen och vi säkrar det genom att inte bygga bostäder här, säger Sofia Hedén (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden till SVT Nyheter Skåne.

Beslutet innebär bland annat att stadens kommunala bostadsbolag inte kommer få bygga 1 000 planerade bostäder som planerats att uppföras just där. I den så kallade kulturljudzonen i Sofielund kommer således kulturverksamheter få låta.

Men ljud kommer inte få spridas hur som helst, utan verksamheter måste fortsatt hålla sig till lagstadgade bullernivåer, enligt Sydsvenskan som tidigare också rapporterat om saken.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss