A-
A+

Malmö vann toppmötet efter självmål

Malmös spelare jublar efter självmålet av Elfsborg under onsdagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IF Elfsborg och Malmö FF på Borås Arena.
Malmös spelare jublar efter självmålet av Elfsborg under onsdagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IF Elfsborg och Malmö FF på Borås Arena.
FotbollTT

Kamp, intensitet och drama. Och till slut en Malmöseger.

Ett snöpligt självmål av Elfsborgs kapten Johan Larsson förstörde dagen för boråsarna.

Vi kämpade tillsammans som ett lag. Man kan vinna också på ett fult sätt, säger Antonio Colak till Discovery.

Annons

Annons

Det var toppmatch mellan trean Elfsborg och fyran Malmö FF på Borås arena. Tryck på läktaren med en stor tillrest skånsk klack bäddade för den bästa av inramningar.

Malmö kom till spel utan avstängda spelmotorn Anders Christiansen och med ytterligare sju spelare på skadelistan. Och värre skulle de bli. I den 28:e minuten rullades Felix Bejimo ut på bår.

Olycklig nick

Och det blev Malmö som drog det längsta strået. Med en kvart kvar av andra halvlek slog Jo Inge Berget ett inlägg från högersidan. Bollen var tänkt för Antonio Colak som bara lyckades toucha den. Men touchen ställde Elfsborgs kapten Johan Larsson som olyckligt nickade bollen mot eget mål. Tim Rönning var på den men kunde inte stoppa den.

Bra cross och jag nuddade bollen med huvudet. Men sen vet jag inte vad som hände bakom min rygg, säger Colak.

Ett oerhört viktigt mål för Malmö. Laget hade bara vunnit en av de senaste sju matcherna och halkat efter i tabelltoppen. Nu tar MFF ett kliv uppåt och hänger på de två Stockholmslagen i jakten på det allsvenska guldet.

Annons

Annons

Kontrade infernaliskt

Elfsborg började annars bäst. Under fösta halvlek kontrade laget infernaliskt och skapade flest klara målchanser. Per Frick hade en boll i nät bakom Johan Dahlin, för dagen tillbaka i Malmömålet. Men nicken dömdes bort för knuff i ryggen i momentet innan.

Malmö hade problem att ta sig ur Elfsborg höga och effektiva press.

Det känns som att de låser oss i uppspelen, så vi får se till att lösa det, förklarade Bejimos ersättare Erik Larsson i halvtid.

Inte ofarliga

Men Malmö var inte ofarligt. Både Antonio Colak och Veijko Birmancevic hade chanser men avlossade skott som hamnade uppe på ståplatsläktaren bakom Tim Rönning.

Andra halvlek blev allt mer intensiv. Det märktes att det gällde mycket och domaren Kristoffer Karlsson viftade med det gula kortat.

Elfsborg försökte forcera i slutet men kom inte till några farliga lägen. Denna här gången klarade sig Malmö från att släppa in mål på tilläggstid.

Vi kämpade tillsammans som ett lag. Man kan vinna också på ett "ugly way", säger Colak.
Det var en befrielse att vinna denna match.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.