Malmös lösning: 500 i restaurang och loger

SHL-klubben Malmös vd Patrik Sylevård i restaurangen, som hölls öppen under mötet med Örebro.
SHL-klubben Malmös vd Patrik Sylevård i restaurangen, som hölls öppen under mötet med Örebro.
IshockeyTT

Ingen storpublik på SHL-läktarna, men restaurang och loger får hållas öppna.

I Malmö har man vikt de tillgängliga platserna till sponsorer.

Det blir inga nya friska pengar in utan det är mer för att vi inte ska behöva betala tillbaka, säger Malmös vd Patrik Sylvegård.

Annons

Annons

Restauranggäster i Malmö arena under SHL-mötet mellan Malmö och Örebro.
Restauranggäster i Malmö arena under SHL-mötet mellan Malmö och Örebro.

Med alla rapporter under veckan om att smittspridningen av coronaviruset ökar i det svenska samhället var regeringens besked om att avvakta med en höjning av publikantalet väntat, menar Patrik Sylvegård, vd för SHL-klubben Malmö.

De (Folkhälsomyndigheten) har till och med sagt att hockeyn är en stor smittobärare. Så beskedet var på något sätt väntat, men det var jättetråkigt. Det är först och främst beklagligt att världen får genomlida den här pandemin, men sedan tycker jag att idrotten och kulturen blir bestraffade även om det inte är deras (regeringens och myndigheternas) uppsåt, säger Sylvegård till TT.

"Knappt röra sig"

På andra sidan gatan av Malmö arena ligger det stora köpcentrat Emporia och där har det varit öppet som vanligt under pandemin.

Går man på Emporia en lördag går det ju knappt att röra sig, säger Sylvegård och fortsätter:
Restriktionerna finns ju för att smittspridningen ska minimeras och då borde man ta det ansvaret i hela samhället. Det känns som att man lägger det på idrotten och kulturen, men det spelar ju ingen roll vad vi gör om det på andra sidan gatan är 5 000 inne i ett köpcenter. Då hjälper ju inte det till för att skynda på den här processen.

Klubbar som Växjö, Färjestad, HV 71 och Leksand har haft restauranger och loger öppna under säsongsstarten och under Malmös andra hemmamatch mot Örebro på torsdagskvällen följer Skåneklubben efter. Runt 500 personer har släppts in i restaurangen och de loger som säsongshyrs av sponsorer – plus de 50 åskådare som är tillåtna på läktaren.

Annons

Annons

Inga intäkter

Vi får inte några direkta intäkter på detta. Det är för våra samarbetspartners som har betalt för att komma hit och då är det kanske lite lättare att inte begära pengarna tillbaka. Vissa klubbar har valt att sälja de här platserna för dyra pengar, men vi gör inte det, säger Patrik Sylvegård.

Malmö arena är en av de största i SHL med sin publikkapacitet på 12 600 åskådare.

Vi har åtta ingångar och vi kan slussa in 500 personer på ett säkert sätt. Vi har en kapacitet på över 12 000 åskådare och jag tycker att det känns löjligt om inte vi kan ta in 3 000–3 500 personer på ett säkert sätt. Vi har en organisation och en arena för att ha ett säkert arrangemang för 25–30 procent av kapaciteten, säger Sylvegård.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons