Målrekord för Rosengård i ny kross

Rosengård fick jubla ofta i matchen mot Lantjchuti.
Rosengård fick jubla ofta i matchen mot Lantjchuti.
FotbollTT

Att Rosengård bara skulle ställa ut skorna i returen efter 7–0-segern i det första Champions League-mötet med georgiska Lantjchuti? Knappast.

I Malmö bjöd svenskorna på en ny kross, än värre än den första, när man vann med 10–0.

Annons

Annons

Annons

Annons

Rosengård var i praktiken såklart redan vidare till åttondelsfinalen efter 7–0-krossen på bortaplan mot det georgiska mästarlaget Lantjchuti. Men man drog inte ned på tempot i returen för det. Rosengård ville gå på julledigt först efter en ordentlig målfest.

Kalaset inleddes redan i den sjätte minuten när Sanne Troelsgaard spräckte nollan på Malmö IP. I paus var ställningen 5–0 och Rosengård gjorde precis lika många i den andra halvleken vilket innebär målrekord för Malmölaget i Europaspel. Troelsgaard blev tvåmålsskytt, precis som Anna Anvegård, medan Jelena Canković hängde dit tre. Bakom en hel rad av målen stod danska stjärnan Sofie Svava, som gjorde sin sista match för laget innan flytten till Wolfsburg.

Johanna Rytting Kaneryd tackade också för sin tid i klubben (klar för Göteborg) med ett mål vilket även blev facit för Hanna Bennison och lagkapten Caroline Seger.

Totalt över två matcher är Rosengård vidare med 17–0 och kan därmed ta ett välförtjänt jullov. Den 16 februari lottas åttondelsfinalerna som sedan avgörs i mars.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons