-
+

Målrikt av Montreal mot Vancouver – igen

Montreals Jeff Petry gjorde två av de sex målen mot Vancouver. Här får han in pucken bakom Vancouvers Braden Holtby för andra gången i matchen.
Montreals Jeff Petry gjorde två av de sex målen mot Vancouver. Här får han in pucken bakom Vancouvers Braden Holtby för andra gången i matchen.
IshockeyTT

Montreal besegrade Vancouver med 6–2 i NHL-ishockeyn.

För tredje gången på fyra möten har Montreal vunnit över Vancouver, och laget har gjort minst fem mål i varje match.

Annons

Annons

I och med förlusten bröts Vancouver segersvit på fyra matcher, och laget visade inte alls samma styrka som under förra veckan, då både Ottawa och Winnipeg besegrades.

Montreals Corey Perry gjorde sin 800:e NHL-poäng när han passade fram till Jeff Petrys andra mål, 5–1. Vancouvers Alexander Edler noterades också för en assist.

Välfyllt målprotokoll

Även mötet mellan Tampa Bay och Nashville resulterade i ett välfyllt målprotokoll. Floridalaget gick ut hårt och ledde med 4–0 inför den avslutande perioden.

Den tredje perioden inleddes med att Nashvilles finländare Eeli Tolvanen och Mikael Granlund reducerade till 4–2. Men det räckte inte hela vägen och efter ett andra mål av Tampa Bays Yanni Gourde slutade matchen 5–2. Victor Hedman noterades för en assist.

I mötet mellan Washington och Boston tog de förstnämnda tidigt grepp om matchen. Men med över halva speltiden avklarad och 3–0 till Washington lade Boston i en extra växel.

David Pastrnak reducerade i andra perioden och inledde den tredje med att göra ytterligare ett mål. Washingtons 3–2-ledning gick sedan upp i rök då Boston avslutade perioden, och matchen, med att dundra in ytterligare tre mål för att till slut vinna med 5–3.

Annons

Annons

Straffavgörande

Nattens andra kanadensiska möte, mellan Calgary och Ottawa, blev en jämn historia. Efter ordinarie matchtid var ställningen 3–3 och en mållös förlängning tog matchen till straffläggning, där det krävdes åtta skott innan Calgary genom Johnny Gaudreau kunde avgöra. Jacob Markström i Calgary-målet räddade 26 puckar och Elias Lindholm noterades för två assist.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss