A-
A+

Man anhållen efter dödsolycka i Båstad

Två personer har omkommit i en trafikolycka på E6 i Båstad. Arkivbild.
Två personer har omkommit i en trafikolycka på E6 i Båstad. Arkivbild.
OlyckaTT

Två personer i 20-årsåldern har omkommit och en tredje vårdas för allvarliga skador, efter att en lastbil kört på en minibuss som hade parkerat vid vägkanten på E6 i Båstad.

Den 27-årige mannen som körde lastbilen har anhållits.

Annons

Annons

Den allvarliga olyckan inträffade vid klockan 03.45 på lördagen. Strax före det hade räddningstjänst fått in larm om att en minibuss fattat eld vid E6 söder om Östra Karup strax utanför Båstad.

Det började av någon anledning brinna i minibussen. Sedan kommer det en lastbil och kör på bussen, de sex personerna i minibussen är utanför när olyckan sker, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

Under söndagsmorgonen meddelade polisen att två av personerna som skadades har avlidit. Ytterligare en person är kritiskt skadad. Samtliga av de sex som färdades i bussen är i 20-årsåldern.

I samband med olyckan greps lastbilschauffören, en 27-årig man, som misstänks för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Vid 14-tiden skriver på polisen på sin sajt att mannen har anhållits.

Nu är det utredningsarbetet som tar vid. Nu ska man såklart analysera lastbilen så att den inte har några briser som kan ligga till grund för olyckan. Men det handlar också om krisstöd för samtliga inblandade, säger Kim Hild.

Efter olyckan stängdes E6 av mellan trafikplats Östra Karup och Malmö. Trafiken ska enligt polisen vara igång igen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.