A-
A+

Man anhållen för mord i Linköping

En kvinna dödades vid ett överfall vid järnvägsstationen i Linköping.
En kvinna dödades vid ett överfall vid järnvägsstationen i Linköping.
BrottTT

En kvinna i 45-årsåldern överfölls och dödades nära järnvägsstationen i Linköping på torsdagsförmiddagen. En man har anhållits, misstänkt för mord.

Annons

Annons

Annons

Annons

Vi har ingen tydlig bild av hur det har gått till, men det verkar som om kvinnan har blivit angripen på eller vid resecentrum på ett väldigt våldsamt sätt, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Kvinnan skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulans. Några timmar senare kom beskedet att hennes liv inte gått att rädda.

Polisen var på plats tre minuter efter larmet och kunde strax därefter gripa en man i 40-årsåldern. Mannen anhölls senare, på sannolika skäl misstänkt för mord.

"Mannen och kvinnan är bekanta med varandra, det är ingen fara för allmänheten", säger vice chefsåklagare Malin Axelsson enligt ett pressmeddelande.

Polisen vill inte gå in på vad som kan ha varit motivet till överfallet.

Vi får se vad som framkommer i utredningen och vad den misstänkte säger i förhör, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Under eftermiddagen genomförde polisens tekniker en undersökning av brottsplatsen. Polisen vill också få kontakt med vittnen och kommer att titta på om det finns övervakningsfilmer från stationen.

Vi har pratat med ganska många vittnen som rörde sig där, så vi har hållit många förhör och kommer att hålla fler, säger Thomas Agnevik.

Strax efter händelsen stoppades all tågtrafik till och från stationen. Vid lunchtid hade stoppet hävts, men de ordinarie perrongerna användes fortfarande inte. Vid 16-tiden kunde tågtrafiken köras som vanligt igen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr