A-
A+

Man åtalas för kvinnomord i Höör

Poliser och tekniker vid avspärrningar i Höör i samband med att den 18-åriga kvinna som varit försvunnen i Höör påträffades död. Arkivbild.
Poliser och tekniker vid avspärrningar i Höör i samband med att den 18-åriga kvinna som varit försvunnen i Höör påträffades död. Arkivbild.
BrottTT

Den 18-åriga kvinnan försvann i Höör en natt – och hittades kort därpå mördad.

Nu åtalas den man i 25-årsåldern som misstänks för mordet i slutet av mars.

Annons

Annons

Av åtalet framgår det att mannen misstänks ha slagit kvinnan upprepade gånger i huvudet. Mordet ska ha skett i en husbil, men den åtalade mannen misstänks sedan ha flyttat och grävt ner kroppen några meter från fordonet i syfte att dölja brottet.

I nuläget finns det inget som pekar på att det funnits någon planering bakom handlingen.

Utan det är förmodligen en relativt hastigt uppkommen situation, säger kammaråklagare Mathias Larsson.

Till en början inleddes en förundersökning om misstänkt människorov, men övergick senare till att bli en förundersökning om mord. Inledningsvis deltog mannen själv i sökandet efter kvinnan.

Han har både ringt hennes telefon och sms:at efter mordet, och också sagt till andra att han också letar efter henne. Det har varit som ett led i att undandra sig misstanke, säger Mathias Larsson.

Men i samband med gripandet erkände mannen att han bragt kvinnan om livet men att det inte var hans avsikt. Han berättade även var han grävt ner kroppen samt att han kastat mordvapnet och andra saker som kan kopplas till brottet i en damm i närheten av husbilen.

Med tanke på det omfattande och kraftiga våld som hon blivit utsatt för, framförallt mot huvudet och ansikte, så menar jag på att det måste ha funnits en avsikt att döda henne, säger Mathias Larsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.