A-
A+

Man åtalas – sköt mot grannar och poliser

Mannen misstänks för att ha avlossat ett flertal skott i samband med att han barrikaderade sig i sin bostad under flera timmar. Arkivbild.
Mannen misstänks för att ha avlossat ett flertal skott i samband med att han barrikaderade sig i sin bostad under flera timmar. Arkivbild.
BrottTT

En man i 30-årsåldern barrikaderade sig i sin bostad i flera timmar och sköt mot mot både grannar och poliser innan han själv blev skjuten. Nu åtalas han för mordförsök, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Annons

Annons

Det var sent på kvällen den 29 december förra året som boende i ett lägenhetshus i Östhammars kommun larmade om att en granne skjutit i sin bostad.

När polisen kom till platsen vägrade mannen att lägga ner sitt vapen och öppnade i stället eld mot poliserna, enligt åtalet. Skottlossningen fortsatte därefter sporadiskt under flera timmar. Vid ett tillfälle träffades den åtalades efter det att polisen besvarat elden.

De upplever att han skjuter mot dem och avlossar då ett skott som träffar mannen i magtrakten, men utan att skada några vitala organ, säger kammaråklagare Kristoffer Sahlin till tidningen.

Omkring en timme senare gav han upp och lämnade sin lägenhet obeväpnad vid femtiden på morgonen. Vapnet han använde ska vara en svartkrutsmodell från 1800-talet, som inte är licenspliktigt. Enligt åklagaren hade det dock kunnat vålla livshotande skador.

Mannen nekar till brott. Hans försvarare Angelica Dipeders skriver i ett mejlt till UNT att hennes klient har stora minnesluckor men att han "inte vid något tillfälle haft någon avsikt att försöka döda eller skada någon annan person".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.