A-
A+

Man gripen för mordförsök i Göteborg

En man har hittats med livshotande knivskador i Göteborg. Polisinsatsen pågår.
En man har hittats med livshotande knivskador i Göteborg. Polisinsatsen pågår.
BrottTT

En man hittades på torsdagseftermiddagen med livshotande knivskador i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Ytterligare en man hittades i närheten med allvarliga skador efter misstänkta slag i huvudet.

En man är gripen.

Annons

Båda männen har förts till sjukhus.

Det är oklart hur den andre mannen fått sina skador. Det här är ett rörigt ärende men många oklarheter än så länge, säger Anna Hammarbäck, presstalesperson vid polisen.

En man i 30-årsåldern greps vid 19-tiden misstänkt för försökt till mord, grov misshandel, våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

Mannen uppges under tidig kväll ha betett sig aggressivt mot ordningsvakter i stadsdelen Majorna – och vid ingripande kunde polisen fastställa att det rörde sig om den man som misstänktes för brotten i Gamlestaden.

Vi hade en aktiv sökinsats efter den här personen, och mer eller mindre av en slump blev vi kontaktade om att någon betedde sig aggressivt mot vakterna. När polis kom dit insåg vi att det var samma man som vi eftersökte, säger Anna Hammarbäck.

Larmet om de skadade männen inkom till polisen vid 17-tiden. Det är fortfarande oklart om det finns någon koppling mellan dem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.