A-
A+

Man ihjälskjuten vid gym i Södertälje

En man har skjutits ihjäl på en handelsplats i Södertälje.
En man har skjutits ihjäl på en handelsplats i Södertälje.
BrottTT

En man sköts till döds på ett handelsområde i Södertälje vid lunchtid på måndagen.

Mördaren, som uppges ha varit maskerad, flydde därifrån.

Annons

Annons

Annons

Annons

Den mördade mannen var i 40-årsåldern och sköts vid klockan 11, utanför ett gym på ett handelsområde i stadsdelen Geneta.

Enligt uppgifter till flera medier sköts han bland annat i halsen. Ambulans och ambulanshelikopter kom dit och försökte rädda hans liv, men förgäves.

Enligt Aftonbladets uppgifter bar skytten skidmask. Tidningen skriver vidare att uppemot 150 personer samlades vid brottsplatsen efter skotten. I området finns många stora butiker och restauranger.

Ett större område på parkeringsplatsen framför gymmet spärrades av för att polisens tekniker skulle kunna göra sitt arbete. En störtskur som drog in försvårade dock arbetet, inte minst för polisens hundar som skulle ha kunnat hitta till exempel dna-spår efter mördaren.

Vi var här en knapp timme efter händelsen, men det är svårt när det kommer sådana här skyfall. Lite regn går bra, men det här var något annat, säger en icke namngiven hundförare vid polisen till Länstidningen Södertälje.

"Ett stort antal patruller" jagar en eller flera misstänkta mördare, meddelar polisen. TT har sökt polisen i Stockholmsområdet för att ställa frågor om mordet, men myndighetens presstalesperson hänvisar helt till ett kort skriftligt utskick.

Vi har i nuläget ingen klar uppfattning om motivet, säger en icke namngiven polis till LT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss