Många döda i allt oroligare Afghanistan

En bilbomb har krävt flera liv i den afghanska provinsen Nangarhar.
En bilbomb har krävt flera liv i den afghanska provinsen Nangarhar.
AfghanistanTT-AFP

Minst 15 personer dödades och fler än 50 skadades då en bilbomb exploderade i östra Afghanistan på lördagen. Bland de döda finns både civila och militärer och dödstalet befaras stiga.

Annons

Annons

Enligt lokala tjänstemän riktades attacken mot en intilliggande regeringsbyggnad, som också rymmer militära faciliteter, i distriktet Ghani Khel i provinsen Nangarhar.

Flera beväpnade angripare försökte ta sig in i byggnaden efter attacken, men dödades av säkerhetsstyrkor, säger borgmästarens talesperson Attaullah Khogyani.

Senast i tisdags dödades minst 14 civila, merparten kvinnor och barn, av en vägbomb i mellersta Afghanistan. Ingen har ännu tagit på sig ansvaret för lördagens attack, men enligt en talesperson för landets inrikesdepartement tros talibanerna ligga bakom. De senaste två veckorna ska talibaner ha utfört 650 separata attacker i landet som totalt har krävt närmare 70 människoliv.

Våldsamheterna plågar det krigshärjade landet parallellt med pågående fredssamtal i Qatar, där afghanska regeringsrepresentanter förhandlar med talibanerna i hopp om att få ett slut på decennier av oroligheter. Hittills har regeringens och omvärldens uppmaningar om eldupphör och minskat våld ignorerats av talibanrörelsen.

Enligt inrikesdepartementet dödades en högt uppsatt talibanledare av säkerhetsstyrkor i fredags, då samtidigt flera ur rörelsen ska ha gripits.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons