Mångårig tvist om "This is Spinal Tap" löst

David St Hubbins (Michael McKean) och Nigel Tufnel (Christopher Guest) i det fiktiva bandet Spinal Tap. En mångårig rättstvist om filmen 'This is Spinal Tap' har fått ett slut. Arkivbild.
David St Hubbins (Michael McKean) och Nigel Tufnel (Christopher Guest) i det fiktiva bandet Spinal Tap. En mångårig rättstvist om filmen "This is Spinal Tap" har fått ett slut. Arkivbild.
FilmTT

Annons

Annons

Den rättstvist som personerna bakom den kultförklarade fejkdokumentären "This is Spinal Tap" har drivit mot filmbolaget Studiocanal och mediekonglomeratet Vivendi i flera års tid har fått ett slut.

Det var 2016 som manusförfattarna och skådespelarna Harry Shearer, Michael McKean och Christopher Guest, samt regissören Rob Reiner, stämde Vivendi och Studiocanal för vad de ansåg var uteblivna intäkter.

Kvartetten ansåg sig ha rätt till belopp i miljardklassen och krävde att rättigheterna till filmen skulle tillfalla dem.

The Hollywood Reporter skriver att parterna nu slutligen har enats och nått en förlikning som innebär både ekonomisk kompensation samt att rättighetsfrågan är löst.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons