Mänskliga kvarlevor sveptes bort i oväder

Resterna av begravningsplatsen i byn Saint-Dalmas-de-Tende i sydöstra Frankrike sedan den härjats av floden Roya.
Resterna av begravningsplatsen i byn Saint-Dalmas-de-Tende i sydöstra Frankrike sedan den härjats av floden Roya.
FrankrikeTT-Reuters

Nära 150 döda kroppar har svepts iväg utför en dalgång från en gravplats i sydöstra Frankrike av en flod som svämmade över av ett kraftigt oväder.

Du kan inte återuppbygga en begravningsplats. Det är inte värt att återuppbygga när det inte finns någon kvar, säger Chantal Bocchin som bor i området.

Annons

Annons

Över en halv meter regn föll över gränstrakterna mellan Frankrike och Italien i fredags, vilket fick vattendragen i området att växa.

I bergsbyn Saint-Dalmas-de-Tende kastade sig floden Roya in över begravningsplatsen, svepte med sig många gravar och kroppar och efterlämnade stor förödelse.

Borgmästaren Jean-Pierre Vassallo säger att stormen var "apokalyptisk".

Våra familjer fördes bort, nästan 150 personer sveptes bort av vattnet, säger han.

På den italienska sidan av gränsen hittades sedan flera kroppar under helgen, och enligt franska myndigheter var de förruttnade.

Det här var inte nya dödsfall. . .  men gamla kroppar som sannolikt överensstämmer med dem från de (franska) gravplatser som översvämmades av flodvatten, sade Bernard Gonzalez, prefekt i det franska departementet Alpes-Maritimes, till medier.

I Saint-Dalmas-de-Tende kollapsade alla fyra broar över floden. Byggnader, vägar och järnvägar förstördes också och elförsörjningen slogs ut.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons