Maradonas obduktionsrapport klar

Maradona har hyllats på fotbollsarenor över hela världen sedan han dog i november. Arkivbild.
Maradona har hyllats på fotbollsarenor över hela världen sedan han dog i november. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Maradonas obduktionsresultat har offentliggjorts av åklagare. Det visar att legendaren led av flera sjukdomar. Men varken narkotika eller alkohol fanns i hans kropp när han dog.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det har snart gått en månad sedan Diego Maradona dog, den 25 november, 60 år gammal av en hjärtattack.

Nu har åklagare offentliggjort resultaten av obduktionen. Av protokollet framgår att fotbollslegendaren led av lever-, njur- och kärlsjukdomar. Men man fann inte några spår av droger i kroppen.

Obduktionsrapporten togs fram som en del i den utredning som görs kring hans död. Man undersöker om det förekommit vårdslöshet eller oaktsamhet i samband med dödsfallet.

För närvarande gäller förundersökningen något som kan jämställas med vållande till annans död, eftersom läkaren som behandlade Diego Maradona under hans sista tid i livet misstänks för oaktsamhet.

Jag står för allt jag gjort. Jag har inget att dölja, säger läkaren på en tv-sänd presskonferens.

Maradonas tidigare läkare Alfredo Cahe har offentligt ifrågasatt varför Maradona skrevs ut så snabbt efter en operation, och varför ingen läkare fanns i huset när han avled.

Maradona dog på ett märkligt sätt. Det skulle ha funnits en permanent läkarnärvaro i Diegos hus, har Cahe tidigare sagt till argentinska tidningen Clarín.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons