A-
A+

Martins förändring i SVT-serien: "Tufft"

Madeleine Martin och Joel Spira spelar huvudrollerna i SVT:s nya serie 'Lea'.
Madeleine Martin och Joel Spira spelar huvudrollerna i SVT:s nya serie "Lea".
MusikTT

Hårda träningspass, mängder av kyckling och godisförbud – skådespelaren Madeleine Martin tvingades på kort tid förändra hela sin livsstil inför SVT:s nya boxningsserie "Lea".

Den här inspelningen har varit väldigt tuff för mig, säger hon.

Annons

Annons

Joel Spira och Madeleine Martin har tidigare arbetat tillsammans – men det här är deras första större projekt tillsammans.
Joel Spira och Madeleine Martin har tidigare arbetat tillsammans – men det här är deras första större projekt tillsammans.

Skådespelaren Madeleine Martin hade ingen relation till boxning sedan tidigare. När hon fick rollen som Lea, en elitidrottare med ambitionen att erövra världsmästarbältet, tvingades hon lägga om hela sin livsstil.

Kycklingfiléer, osaltat ris och fyra timmar träning per dag blev vardag.

Innan har jag rökt under fläkten och ätit hämtpizza. Jag hade gått upp i vikt under pandemin och druckit bärs, berättar Madeleine Martin.

Hon fick hjälp av boxningstränaren Joel Grandell och träningsprofilen Mårten Nylén med att förvandla sin kropp.

I början var det skitläskigt med boxning, jag är ganska rädd för att få stryk. Men det var också häftigt hur snabbt det gick över, säger hon.

"Skulle gå över lik"

Rollfiguren Lea arbetar målmedvetet för att bli bäst i ringen, och låter varken sviktande hälsa eller familjeproblem stå i vägen. Madeleine Martin har svårt att känna igen sig.

Lea skulle gå över lik för att få det hon vill ha, det skulle inte jag göra. Hon är så övertygad om att det här är det rätta för henne. Hon skulle kunna göra sin son föräldralös, offra vänner och allt som står i hennes väg, säger Madeleine Martin, och fortsätter:
Samtidigt tror jag att skådespeleri går att jämföra med boxning. Vi kan ta ett "nej" i ansiktet 200 gånger, man fortsätter ändå. Jag vet inte om det är att man är dum, eller om det är en övertygelse att det här är ens kall.

Annons

Annons

"Som en storebror"

Joel Spira spelar Leas strulige ex-pojkvän, som misslyckas i papparollen och rör sig på fel sida om lagen. Spira känner sig som sin rollfigurs totala motsats.

Jag är mer rädd, jag vill ha kontroll och jag är mycket mer timid. Att spela någon som är mer kortsiktig och lite dum nästan, det var befriande på något sätt. Att skapa sin egen värld, säger han.

Båda skådespelarna medverkade i "Snabba cash II" från 2012, dock utan att träffas, och hade sedan en scen tillsammans i filmen "Odödliga" från 2015. Det här är första gången de arbetar med ett större projekt ihop.

Den här inspelningen har varit väldigt tuff för mig. Joel har varit som en storebror, en partner och en kompis. Vi filmade i Litauen, under covid, jag hade benhinneinflammation som inte gav med sig. Han var en jävla king och ställde upp för mig, berättar Madeleine Martin.

"Lea" har premiär den 25 april på SVT.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.