Massiv coronatestning i Australien

Coronatestmottagning i Sydneys Northern Beaches tidigare i veckan.
Coronatestmottagning i Sydneys Northern Beaches tidigare i veckan.
AustralienTT-Reuters

På julafton utfördes nära 70 000 covidtester i delstaten New South Wales där omkring var fjärde australier bor. I onsdags satte landet rekord med 96 000 utförda tester över hela landet.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Bra gjort Australien! ... Ett stort tack till alla som arbetar inom vården och som kommer att arbeta över juldagarna för att vi ska vara säkra", skrev premiärminister Scott Morrison på Twitter på julafton.

Sju nya fall av coronasmitta bekräftades i New South Wales på juldagen. Sex av dem kan kopplas till det kluster i kustsamhällena i området Northern Beaches norr om centrala Sydney där 104 nya fall har konstaterats sedan cirka en vecka tillbaka. På grund av det klustret tvingades omkring 250 000 personer att hålla sig hemma veckan före jul.

Resenärer från hela storstadsområdet Sydney har hindrats från att resa till andra delar av landet, då övriga delstater antingen har stängt sina gränser helt eller har infört obligatorisk 14-dagarskarantän för Sydneybor.

Virusutbrottet har i stort kunnat begränsas till Northern Beaches, men det har även rapporterats om nya fall på andra håll i landet under veckan.

I delstaten Victoria, som isolerades efter en omfattande virusspridning tidigare i år, har däremot inte ett enda nytt fall registrerats på åtta veckor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons