A-
A+

Massiv kritik mot Infantino: "Helt blind"

Gianni Infantino, ordförande för det internationella fotbollsförbundet (Fifa), vid lördagens presskonferens.
Gianni Infantino, ordförande för det internationella fotbollsförbundet (Fifa), vid lördagens presskonferens.
FotbollTT

En man som “fullständigt förlorat kontakten med verkligheten” och är “helt blind för sitt eget hyckleri”.

Fifa-basen Gianni Infantino sågas längs med fotknölarna efter sina uttalanden inför fotbolls-VM i Qatar.

Annons

Annons

Med ett dygn kvar till avspark ville Gianni Infantino ta tillfället i akt och bemöta den kritik som riktats mot att VM spelas i Qatar. Men om han hade hoppats att hans 54 minuter långa tal i Doha skulle tysta belackarna kan man konstatera att han var fel ute.

Talet, där Infantino bland annat beskyllde kritikerna för att vara “hycklare”, beskrivs av Sportbladets Erik Niva i en krönika som ett tecken på att Fifa-chefen “fullständigt förlorat kontakten med verkligheten”.

Kritik från många håll

Lise Klaveness, det norska fotbollsförbundets ordförande, är besviken över att Infantino inte använde dagen före premiären för att ta itu med kritiken som har slungats mot Fifa och Qatar.

Jag hade hoppats, och det får vi hoppas, att han som vår ombudsman hade utnyttjat tillfället att lägga ner mänskliga rättigheter som en matta, som en grund för allt vi gör. Och sedan pratat om problemen, men det gör han inte, säger Klaveness enligt NRK.

Även det danska fotbollsförbundets ordförande Peter Møller är kritisk till Infantinos uttalande.

Många känslor kommer fram när man läser vad han har sagt. En del av de saker han säger är trams. Min personliga åsikt är att han säger en del skrämmande saker, säger Møller enligt nyhetsbyrån Ritzau.

Annons

Annons

Beskrivs som skrattretande blind

The Guardian-journalisten Barney Ronay skriver på Twitter att Infantino är “så skrattretande blind för sitt eget hyckleri att det stundtals liknar ett briljant iscensatt stycke performancekonst”.

Shamoon Hafez på BBC konstaterar i en analys att den samlade presskåren på plats inledningsvis “såg sig bestört om innan käkarna föll ner på marken”.

Inte heller Sky News sportreporter Melissa Reddy imponerades av Infantinos monolog. I ett inlägg på Twitter beskriver hon det hela som en ”exceptionell” uppvisning där Fifa-chefen tävlade mot sig själv för att se hur många “absurda, sårande, missvisande; galna och direkt respektlösa saker han kunde få in under ett och samma tal”.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.